Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απάντηση – Δελτίο Τύπου στον Γ.Γ.Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό

01/09/2016

Η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις είδε με έκπληξη το δελτίο τύπου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού, με το οποίο ανακοινώνει την αναστολή του υπολοίπου (75.000€) της επιχορήγησης της Ε.Φ.Ο.Α. για το 2016, για μη εναρμόνιση του Καταστατικού της.

Ο Γενικός Γραμματέας γνωρίζει ότι:

1. Η Ε.Φ.Ο.Α. πραγματοποίησε Καταστατική Γενική Συνέλευση την 11/06/2016, στην Αθήνα και εναρμόνισε το Καταστατικό της σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α..
  2. Την 14/06/2016 γνωστοποιήθηκε εγγράφως στον Γενικό Γραμματέα ότι η Ε.Φ.Ο.Α. εναρμόνισε το καταστατικό της.
  3. Την 17/08/2016 η Ε.Φ.Ο.Α. με το υπ. αρ. 269518/1920/17/08/2016 έγγραφό της γνωστοποίησε στο Γενικό Γραμματέα ότι η διαδικασία για την δικαστική αναγνώριση του Καταστατικού της είναι σε εξέλιξη.
  4. Με την από 05/08/2016 πρόσκληση των αρμοδίων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. ζητήθηκαν οι απόψεις της Ε.Φ.Ο.Α. για το πόρισμα του ελέγχου και η Ε.Φ.Ο.Α. με το υπ. αρ.ΥΠΠΟΑ/269527/17/08/2016 έγγραφό της προς την Γ.Γ.Α. δεσμεύτηκε να απαντήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου.
  5. Λόγω των θερινών διακοπών και μέχρι την 31/08/2016 δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει η δικαστική αναγνώριση της τροποποίησης του καταστατικού.
  6. Η εγκεκριμένη επιχορήγηση της Γ.Γ.Α.προς την Ε.Φ.Ο.Α. για το 2016 είναι στα όρια της μισθοδοσίας και κάθε αναστολή επιχορήγησης έχει άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους και κατ’ ακολουθία στην μεγάλη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας (525 διοργανώσεις εκ των οποίων οι 50 είναι Διεθνείς και προσμετρώνται στην Παγκόσμια Κατάταξη).

Μετά τα παραπάνω είναι άδικη η αναστολή του υπολοίπου της επιχορήγησης και με δεδομένο ότι έχει ανακοινωθεί η Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Α για την εκλογή των νέων οργάνων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, για την χρονική στιγμή του δελτίου τύπου του Γ.Γ.Α. και για το περιεχόμενό του.

Από το γραφείο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Open Ανδρών ¨ΑΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ¨ 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α η προκήρυξη του Open Ανδρών  ¨ΑΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 2024¨ Αναλυτικά η προκήρυξη …