Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024

«Ανέβηκε ψηλά ο πήχης» στη Σχολή Διαιτησίας και Πιστοποίησης Επιδιαιτητών στη Βέροια

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Σχολή Διαιτησίας και το Σεμινάριο Πιστοποίησης Επιδιαιτητών που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το τριήμερο 19-21 Μαρτίου από την Γ’ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Α..

Το πρώτο Σχολείο Διαιτησίας και Πιστοποίησης Επιδιαιτητών μετά από αρκετά χρόνια ήταν από τους κύριους στόχους του νέου Δ.Σ. της Γ’ Ένωσης, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν από Ρόδο, Λέσβο, Κέρκυρα, Αθήνα, Λάρισα και φυσικά από τις γειτονικές πόλεις για να εκπαιδευτούν και να λάβουν την πολυπόθητη πιστοποίηση.

Εισηγητές στην σχολή Διαιτησίας ήταν  ο Δημήτρης Σαρατζίδης (ITF Silver Badge Referee) και ο Γιάννης Μαυρίδης (ITF White Badge Referee), Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ και το πρακτικό στα γήπεδα του ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι Βεροίας.

Τα μαθήματα της Σχολής Διαιτησίας του σαββατοκύριακου παρακολούθησαν 41 άτομα, που είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα σφιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις διαιτησίας.

Διευθυντής της Σχολής ήταν ο Έφορος Αγωνιστικού Σχεδιασμού της  Γ’ Ένωσης Ζήσης Μιχ. Πατσίκας, και την διοικητική υποστήριξη είχαν η Γραμματέας Ντίνα Ζιώγα και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Αδαλόγλου.

Την έναρξη της σχολής έκανε ο Πρόεδρος της Γ Ένωσης Πέτρος Τσαρκνιάς και επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Δημήτρης Καραγιαννίδης, ( Χαιρετισμός κ. Καραγιαννίδη ) ο Δ’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Θανάσης Αραϊλούδης,  ο Έφορος Αγωνιστικού Γιάννης Αθαναηλίδης. Οι Διαιτητές και Επιδιαιτητές που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, παρέλαβαν δύο πολύτιμα βιβλιαράκια με κανονισμούς και οδηγίες, ενώ η ΕΦΟΑ τους χορήγησε το επίσημο μπλουζάκι και καπέλο της.

Στο Σεμινάριο Πιστοποίησης Επιδιαιτητών (Δευτέρα 21/3) συμμετείχαν 36 άτομα και είχαν την ευκαιρία εκτός από τις πολύτιμες συμβουλές και διδασκαλία του Δημήτρη Σαρατζίδη να έρθουν σε επαφή με το λογισμικό e-efoa που χρησιμοποιούν στα τουρνουά οι επιδιαιτητές, με την καθοδήγηση του Κώστα  Κουτσάφτη (υπεύθυνος Τμήματος Μηχανογράφησης Ε.Φ.Ο.Α.), με τηλεκπαίδευση μέσω zoom., παρουσία του Αντιπροέδρου της Γ Ένωσης Γιώργου Τρίκκα.

Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ε.Φ.Ο.Α.: Πίνακας Εκπροσωπήσεων των Σωματείων για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. ο πίνακας εκπροσωπήσεων των Σωματείων για την Έκτακτή Γενική Συνέλευση. Για …