Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Εκλογή του Σπύρου Ζαννιά στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις – Διπλή επιβράβευση της Ε.Φ.Ο.Α. από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, που διοργάνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του επιχειρηματία Παντελή Σαπουνάκη, 22-24 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Lyttos Beach στη Χερσόνησο. Η Γενική Συνέλευση είχε αναβληθεί τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας και πραγματοποιήθηκε «υβριδικά» το περασμένο τριήμερο, με τη συμμετοχή 49 χωρών, με φυσική παρουσία εκπροσώπων 11 χωρών και μέσω τηλεδιάσκεψης εκπροσώπων 38 χωρών.

 Στις εκλογές που διενεργήθηκαν εξελέγη Πρόεδρος ο Kaderka Ivo (Τσεχία) και Μέλη του Δ.Σ. κατά σειρά εκλογής οι Jolissaint Christiane (Ελβετία), Fode Luisanna (Ιταλία), Schneider Eva-Maria (Γερμανία), Ζαννιάς Σπύρος, (Ελλάδα), Zukin Evgeniy (Ουκρανία), Rawlinson David (Μεγάλη Βρετανία), Babic Nikolina (Κροατία), Itu Razvan (Ρουμανία).

Στη Γενική Συνέλευση βραβεύτηκε η Ε.Φ.Ο.Α., ως η καλύτερη Εθνική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε ανάπτυξη, για το 2019. Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε τρία χρόνια που επιβραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το έργο της Ε.Φ.Ο.Α.

 Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με τη παρουσία τους και καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Την έναρξη κήρυξαν με χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας David Haggerty, ο απερχόμενος Πρόεδρος της TENNIS EUROPE Vladimir Dmitriev και ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Ε.Φ.Ο.Α.

Τηρήθηκαν αυστηρά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, όπως ισχύουν. Οι συμμετέχοντες, καθώς και οι εργαζόμενοι στη διοργάνωση, της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση κορωνοΐού, τόσο κατά την άφιξή τους, όσο και πριν την αναχώρησή τους.

Επισημαίνεται ότι, η Ε.Φ.Ο.Α πρότεινε το Ηράκλειο ως τόπο διεξαγωγής της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, πόλη με μοναδική ιστορία, πρεσβευτή της Ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας, η οποία αποτελεί επί πλέον και σημείο αναφοράς για το Άθλημα του Τένις στην Ελλάδα. Στο Νομό Ηρακλείου διεξάγονται κάθε χρόνο 24 Διεθνή Πρωταθλήματα, που μετρούν στην παγκόσμια κατάταξη, και 10 Εθνικά Πρωταθλήματα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη βράβευση του έργου ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Οικογένεια του Τένις για την εκλογή μου στο Δ.Σ. της Tennis Europe, θέση ιδιαίτερα τιμητική, αφού για πρώτη φορά εκπροσωπείται η Ελλάδα στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Τένις».

 

Γραφείο Τύπου Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Αντισφαίρισης σχολικού έτους 2023-2024: Κληρώσεις & Πρόγραμμα Αγώνων

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α οι κληρώσεις του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος 2024 Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε …