Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Ο Σπύρος Ζαννιάς στον ΣΠΟΡ FM: «Οι εκλογές να γίνουν με βάση την αθλητική δραστηριότητα και αναγνώριση»

Για τη διαδικασία της εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ και τις επερχόμενες εκλογές, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις, Σπύρος Ζαννιάς, που εξέφρασε την αντίρρησή του με το σύστημα αξιολόγησης.

Ακούστε όσα είπε ο Σπύρος Ζαννιάς στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

«Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό. Το Υφυπουργείο αθλητισμού θα έπρεπε να κοιτάζει πόσες μονάδες του πληθυσμού μπαίνουν στα γήπεδα και μάλιστα θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν. Ο αθλητισμός είναι βασική τροφή και όχι επιδόρπιο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να στηρίξει τον αθλητισμό», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

«Να γίνει το μητρώο που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια. Υπάρχει γραφειοκρατία και εμμονές. Ακρότητες τύπου δεν χαλαρώνουμε τα σωματεία. Η ύπαρξη του αθλητισμού είναι τα σωματεία. Όλοι θα έπρεπε να βοηθής0ουν να μπουν στο μητρώο με διαδικασίες απλές και γρήγορες. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι η αθλητική αναγνώριση και οι δέκα αθλητές

Θα έπρεπε να υπάρχουν συστήματα αξιολόγησης. Τι ζητάμε από τα σωματεία να μπουν στο χρηματιστήριο; Η μη αξιολόγηση έφερε διχασμό. Οι εκλογές να γίνουν με βάση την αθλητική δραστηριότητα και αναγνώριση. Να εισακουστεί η ΕΟΕ. Ένα σύστημα κρίνεται από τα αποτελέσματα. Και δείχνει ότι είναι λάθος και ο αθλητισμός οδηγείται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

https://www.sport-fm.gr/article/zannias-oi-ekloges-na-ginoun-me-basi-tin-athlitiki-drastiriotita/4141844

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Τριεθνούς Πρωταθλήματος ΣΑ Σερρών 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. η προκήρυξη του open τριεθνούς πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στον ΣΑ …