Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έναρξη Σχολής προπονητών Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης, η πρώτη συνάντηση της Σχολής Προπονητών Τένις Γ’ Κατηγορίας στην Αθήνα με συμμετοχή περισσότερων από 140 υποψήφιων προπονητών από την Αττική και την Νότια Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της πρώτης ημέρας, ο Διευθυντής της Σχολής Γιάννης Αθαναηλίδης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής ενώ ανέλυσε και το θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο μέσω του οποίου οι μελλοντικοί προπονητές θα πιστοποιήσουν τις ικανότητές τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, έδωσε το παρών και χαιρέτησε την έναρξη της Σχολής: «Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, για να γίνει πραγματικότητα η σχολή, την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τον κ. Γιάννη Αδριανό και την κ. Κούλα Γιαννακίδου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες με επικεφαλής την κ. Μάτα Χριστοπούλου, τους κ.κ. Χάρη Παπόζογλου, Ιορδάνη Σγουρό, Χρήστο Τσιτσόπουλο, τους διδάσκοντες με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Αθαναηλίδη. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Δουβή για την εθελοντική του παρουσία και την καταλυτική του συμβολή από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση του συνόλου της διαδικασίας. Σας καλωσορίζω στη σχολή και πιστεύω ότι ήταν απαραίτητη για την νομιμοποίηση της δουλειά σας. Είμαι βέβαιος ότι με την εργατικότητά σας θα επιτύχετε. Οι εγκαταστάσεις για την λειτουργία της σχολής προσφέρονται από τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. και θέλω, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω, τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Θέμι Γιαννόπουλο καθώς και το Δ.Σ. του Α.Ο.Α.Η. και τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Σκαμπαρδώνη για τις άμεσες λύσεις που έδωσαν.»

Ο Γιάννης Αθαναηλίδης: «Η Ομοσπονδία πιστεύει στον Έλληνα προπονητή. Για το λόγο αυτό διοργανώνει τη Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας, ώστε να θωρακίσει και να πιστοποιήσει την εργασιακή τους υπόσταση».

Επίσης, παρόντες στην έναρξη της Σχολής ήταν το μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ Πάνος Πανόπουλος, το μέλος της διοίκησης της Σχολής Χάρης Παπάζογλου και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΕ Χρήστος Τσιτσόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος, οι υποψήφιοι προπονητές παρακολούθησαν την εισήγηση του Δρ Σταύρου Τζωρτζή, καθηγητή προπονητικής στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα της περιοδικότητας στην προπόνηση, αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας, γαλακτικής και αγαλακτικής προπόνησης.

Ο Τάσος Μπαβέλας τ. αθλητής και υποψήφιος προπονητής δήλωσε μετά το τέλος της πρώτης ημέρας για τη Σχολή: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΦΟΑ και στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν και ολοκλήρωσαν ένα όνειρο πολλών ετών, τη διεξαγωγή μιας Σχολής προπονητών τένις οργανωμένης στα πρότυπα της ITF».

Ο Σόλων Πέππας, τ. Πρωταθλητής και διεθνής παίκτης, επίσης υποψήφιος προπονητής συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας δίνει μετά από καιρό την ευκαιρία να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της Σχολής θα εντρυφήσουμε και σε τομείς στους οποίους δεν έχουμε ειδικές γνώσεις, όπως την εργοφυσιολογία, την αθλητική ψυχολογία, το μάρκετινγκ, με τον πλέον επιστημονικό τρόπο».

Η Τσουλφίδου Νικολέτα, υποψήφια προπονήτρια: «Είναι μια πολύ θετική προσπάθεια της Ομοσπονδίας, μετά από πολλά χρόνια και την ευχαριστούμε. Οι εισηγητές είναι όλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους και γνώστες του αντικειμένου και περιμένουμε να πάρουμε πολλά από αυτούς. Στη συνέχεια εξαρτάται από τον καθένα από εμάς και τη δική μας προσωπική εργασία το αν θα καταφέρουμε να γίνουμε καλοί προπονητές, παιδαγωγοί ή και τα δύο ταυτόχρονα».

Σήμερα, Κυριακή, ακολούθησε πρακτική παρουσίαση της τεχνικής βασικών χτυπημάτων και λεπτομερής θεματική ενότητα «playandstay», με εισηγητή τον κ. Μουλιανιτάκη Μάνο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Προπονητών Τένις Γ’ Κατηγορίας συνδιοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανότητας προπόνησης σε αρχικό, μεσαίο και υψηλό επίπεδο από τους προπονητές.

Διαβάστε Επίσης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 Αριδαία

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και η Γ΄ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν Σεμινάριο …