Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η ώρα της Εθνικής Ομάδας Τένις στο Davis Cup

Η Εθνική Ομάδα Τένις  αρχίζει σήμερα την προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Davis Cup, υποδεχόμενη την Τζαμάικα, στο πλαίσιο των playoffs του World Group II.

Τα πέντε ματς, δύο μονά την πρώτη ημέρα, ένα διπλό και δύο μονά τη δεύτερη, θα πραγματοποιηθούν στα κλειστά γήπεδα χωμάτινης επιφάνειας στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club (Λεωφ. Ανθούσας 9, Παλλήνη).

Ο πρώτος αγώνας του προγράμματος θα αρχίσει στις 16.00, με τον Μιχάλη Περβολαράκη να αντιμετωπίζει τον Rowland Phillips. Ακολούθως, ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Blaise Bicknell.

Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11.00 με το ματς του διπλού και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δύο μονά της συνάντησης, η οποία θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Χατζηνικολάου που έχει στη διάθεσή του και τους Μάρκο Καλοβελώνη, Αριστοτέλη Θάνο και Αλέξανδρο Σκορίλα, τονίζει για τη συνάντηση με την Τζαμάικα:

«Το κλίμα είναι πολύ καλό κι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που κυνηγάμε ξανά το όνειρο μας να βρεθούμε στο World Group I, παρά την απουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, του πιο δυνατού παίκτη μας που βρίσκεται με βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ. Η ομάδα μας όμως έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Προπονηθήκαμε σκληρά, καθημερινά εδώ και μία εβδομάδα, μεθοδικά και με πλάνο για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαστε αισιόδοξοι, έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με την υποστήριξη του κόσμου στις κερκίδες να πανηγυρίσουμε τη νίκη ώστε τον επόμενο Σεπτέμβριο να διεκδικήσουμε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Η υποστήριξη που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια από τότε που ξεκινήσαμε, είναι αμέριστη. Η Ε.Φ.Ο.Α. είναι δίπλα μας, μοιραζόμαστε το όνειρο της ανόδου στο World Group I με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού τένις,  Σπύρο Ζαννιά που «πολεμάει» μαζί μας έξω από τις γραμμές του γηπέδου».

Ο Αρχηγός αποστολής της Εθνικής Ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, υπογραμμίζει:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, όπως η λέξη το λέει, είναι να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε… και θα την κάνουμε! Αυτό που έχω τονίσει στους αθλητές μας κι όλη την ελληνική αποστολή, είναι ότι πρέπει να παλέψουμε από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όταν παλεύεις στην έδρα σου γιατί παίζουμε στην Ελλάδα και θα έχουμε σίγουρα τη στήριξη του κοινού, πρέπει να βγάλεις την πίστη στον εαυτό σου, να παλέψεις ταπεινά και νομίζω ότι θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το αποτέλεσμα είναι η νίκη και να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε σε αυτή την κατηγορία στο Davis Cup, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ανέλθουμε στην πρώτη κατηγορία».

Ο Διευθυντής Αγώνων Αλέξης Ζητρίδης αναφέρεται στις απαιτήσεις που προέκυψαν στην προσπάθεια διοργάνωσης εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία στο χώρο του αθλητισμού.

«Η πανδημία, όπως είναι γνωστό, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και αλλαγές στον προγραμματισμό των αθλητικών διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Είχε σαν συνέπεια να μας ανατεθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις η διοργάνωση της συνάντησης του Davis Cup μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Τζαμάικας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα, ετοιμαστήκαμε σε χρόνο μηδέν και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα φιλοξενήσουμε επίσημους αγώνες σε κλειστά γήπεδα.

Στοχεύουμε με αξιώσεις στην άνοδο της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup, εκεί όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Παράλληλα στη διασφάλιση υποδειγματικής φιλοξενίας και των καλύτερων συνθηκών για αθλητές και officials που θα συμμετέχουν στη συνάντηση. Τέλος, αποβλέπουμε πάνω από όλα σε μια διοργάνωση που θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους φίλους του τένις που θα την παρακολουθήσουν χαρίζοντας τους μια μοναδική εμπειρία. Αυτό είναι το στοίχημα μας και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το κερδίσουμε».

Η συνάντηση διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) κατόπιν ανάθεσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Η διοργάνωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …