Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ιστορικές στιγμές για το Ελληνικό Τένις

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ελληνικό Τένις μετέχει με τρεις εκπροσώπους του, τον Στέφανο, την Μαρία και την Βαλεντίνη στο κυρίως ταμπλό του US OPEN. Επίσης για πρώτη φορά το Ελληνικό Τένις εκπροσωπείται συνολικά στην εμβληματική αυτή διοργάνωση με 5 αθλητές και αθλήτριες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, No 3 πλέον στον κόσμο, ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο κυρίως ταμπλό με αντίπαλο τον τρεις φορές Grand Slam πρωταθλητή, δύο συνεχόμενες φορές χρυσό Ολυμπιονίκη και πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρει.

Ο Στέφανος ξεκινάει το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της φετινής σεζόν, έχοντας τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλο τενίστα και τενίστρια μέσα στο 2021.

Η Μαρία Σάκαρη Νο17 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, Νο56 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA στον 1ο γύρο, σε μια άκρως απαιτητική αναμέτρηση, καθώς δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ ξανά στο παρελθόν .

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μετά από δύο μεγάλες νίκες- προκρίσεις, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της, κερδίζοντας την Εν Σουό Λιάνγκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Αμερικανικού Όπεν, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το main draw της διοργάνωσης!

Η 24χρονη Ελληνίδα, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε κυρίως ταμπλό πρωταθλήματος Grand Slam, μετά τη φοβερή εβδομάδα που διένυσε στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά μετά το US Open 1988, δυο Ελληνίδες τενίστριες θα βρεθούν σε κυρίως ταμπλό Grand Slam! Τελευταία φορά που βρέθηκαν δυο Ελληνίδες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam ήταν το 1988 πριν 33 χρόνια, και πάλι στο US Open, οι Αγγελική Κανελλοπούλου και Όλγα Τσαρμποπούλου.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην πρώτη της συμμετοχή στο US Open πέτυχε και την πρώτη της νίκη σε επίπεδο Grand Slam, πριν αποχαιρετήσει την μεγάλη αυτή διοργάνωση κρατώντας τις πολύτιμες εμπειρίες που συνέλεξε από την παρουσία της στις ΗΠΑ.

Η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη προετοιμάζεται για την 3η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Junior Major τουρνουά, μετά από αυτές στο Roland Garros και στο Wimbledon.

Η Μιχαέλα είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τις “16” στα μόνα και στα δίπλα στο Roland Garros όποτε η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη.

Σας ευχαριστούμε παιδιά, για άλλη μια φορά μας κάνετε περήφανους !! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

 

Από την Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …