Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Νικητής για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε περήφανη για άλλη μια φορά την Ελλάδα και το Ελληνικό τέννις.

Ο Κορυφαίος μας αθλητής κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 1000αρι τουρνουά masters του Μόντε Κάρλο και υπερασπίστηκε τον τίτλο του.

Να σημειωθεί ότι μόνο δυο αθλητές έχουν πάρει δυο συνεχόμενες φορές το τουρνουά αυτό στην ιστορία του τέννις ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Στον πρώτο του αγώνα επικράτησε με μεγάλη ευκολία του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι με σκορ 6-3 6-0 .

Στο επόμενο γύρο ήρθε αντιμέτωπος με τον Σέρβο Τζέρε Λάσλο με το ματς να τελειώνει υπέρ του Στέφανου με σκορ 7-5 7-6.

Η φάση των προημιτελικών ήταν η πιο ενδιαφέρουσα για τον Στέφανο καθώς είχε να αντιμετωπίσει τον Αργεντινό νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο Στέφανος προηγήθηκε  στο πρώτο σετ με σκορ 6-2 και είχε προβάδισμα στο δεύτερο σετ με 5-2. Τότε ο Αργεντινός ξεκίνησε την μεγάλη ανατροπή κατακτώντας το δεύτερο σετ στο tie break 7-6. Στο τρίτο σετ το πάνω χέρι το είχε ο Αργεντινός καθώς προηγούταν με σκορ 4-0, αλλά η ψυχή  και το θάρρος του Έλληνα τεννίστα δεν τον άφησαν να τα παρατήσει κατακτώντας και το τρίτο σετ με σκορ 6-4.

Στον ημιτελικό ήρθε αντιμέτωπος με τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεβ νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Με ένα εκπληκτικό τέννις όπως ανέφερε και στο τέλος ο Γερμανός ο Στέφανος επικράτησε με 6-4 6-2.

Το πρώτο σετ του τελικού κατοχυρώθηκε με 6-3 στον Στέφανο ενώ στο δεύτερο σετ ο Ισπανός Νταβίνοβιτς Φοκίνα  υποχρέωσε τον Έλληνα παίκτη να διεκδικήσει τη νίκη στο Tie Break .

Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε στον αντίπαλο του πολλά περιθώρια αντίδρασης και με τελικό σκορ 7-3 κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ιστορικό τουρνουά.

Συγχαρητήρια Στέφανε!

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …