Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών. Η λύση δίνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία. Οι εκπρόθεσμοι Αθλητές/τριες, συμμετέχουν ως αναπληρωματικοί επί τόπου των αγώνων.

Η Ε.Φ.Ο.Α., υπολογίζοντας τις συνέπειες της πανδημίας και ενδιαφερόμενη για τους Αθλητές/τριες,  προσπάθησε να υλοποιήσει ταχύτατα τα Πρωταθλήματα, που αποτελούν κρίσιμο ορίζοντα για τους κόπους και τις επιδιώξεις των Αθλητών/τριών και των Οικογενειών τους, που είναι Μέλη της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις.

Η πανδημία επέβαλε προθεσμίες για την υποστήριξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που ήταν ασφυκτικές και δεν αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης για όσους δεν ήταν συνεπείς στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής.

Η προκήρυξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κάτω των 12 ετών, έτασσε προθεσμία για όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια. Λίγα παιδιά δεν δήλωσαν τη πλήρη συμμετοχή τους εμπρόθεσμα.

Παρόλη την ολιγωρία των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους, η Ε.Φ.Ο.Α. σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής προσπάθησε να δώσει λύση στο θέμα, που δημιουργήθηκε, με κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (WC) στον προκριματικό γύρο με επανάληψη της κλήρωσης των προκριματικών αγώνων ή κάθε άλλη δυνατή λύση.

Έγινε ερώτημα στην Διεθνή Ομοσπονδία και η απάντηση είναι, πως μπορούν να συμμετάσχουν Αθλητές/τριες ως αναπληρωματικοί Αθλητών/τριών επί τόπου των αγώνων, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις από Αθλητές/τριες που δεν θα προσέλθουν να αγωνιστούν, όπως προβλέπεται στους Διεθνείς Κανονισμούς. Κανονισμός που ισχύει σε όλες τις διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ο Αγωνιστικός Σχεδιασμός της Ε.Φ.Ο.Α. προβλέπει ρητά ότι, όπου υπάρξουν αμφισβητήσεις  υπερισχύουν οι διατάξεις και κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Επισημαίνουμε πως έχουν δηλώσει εμπρόθεσμα τη πλήρη συμμετοχή τους 276 Αθλητές/τριες και τη μη πλήρη συμμετοχή τους 20. Δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν οι κληρώσεις των αγώνων, από την ασυνέπεια των  Αθλητών/τριών, που θα έβαζε στο περιθώριο 276 συνεπείς Αθλητές/τριες.

Από την Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …