Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σεμινάρια τέννις σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Γιαννιτσά:

      Συνεχίζεται και φέτος, το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης <<το τένις στο Δημοτικό σχολείο-Γυμνάσιο-Λύκειο>>, για την εισαγωγή διδασκαλίας του τένις, από τους ίδιους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής , μέσα στα σχολεία.

Ο πρώτος σταθμός  ήταν στον Νομό Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη των Γιαννιτσών όπου 58 γυμναστές και γυμνάστριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Νικόλαου Τσιγκίλη ο οποίος είχε την επιμέλεια της οργάνωσης του σεμιναρίου σε συνεργασία με τους προπονητές κ. Χρ.Μούρτζιο και Δ.Παπαδημητρίου καθώς και του προέδρου της Γ’ Ένωσης κ. Πέτρου Τσιαρκνιά.  Προηγήθηκε το θεωρητικό μέρος, στο οποίο παρουσιάσθηκε, όπως κάθε φορά, ένας κύκλος 8-10 ημερήσιων μαθημάτων διδασκαλίας τένις στο σχολείο, καθώς και προβολή εικόνων και βίντεο με τένις στο προαύλιο, που έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορα σχολεία. Ακολούθησε το πρακτικό μέρος , όπου δόθηκε η δυνατότητα στους ίδιους τους κ.Φυσικής Αγωγής να βιώσουν μέσα από την πράξη την μεθοδολογία εισαγωγής του τένις στο μάθημα της γυμναστικής. Το σεμινάριο έκλεισε με μία μικρή συζήτηση στην οποία δόθηκαν απαντήσεις σε τυχόν απορίες και συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου. Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, αρχές Μαρτίου.

__________ 2

Σέρρες:

         Στα πλαίσια της υλοποίησης του   προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης <<το τένις στο Δημοτικό σχολείο – Γυμνάσιο >>, πραγματοποιήθηκε την   Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 σεμινάριο τένις που  απευθυνόταν σε όλους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου –Λυκείου στον Λευκώνα Σερρών και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 γυμναστές-τριες. Όπως και σε όλα τα προηγούμενα σεμινάρια , το ενδιαφέρον των καθηγητών Φυσικής Αγωγής να εισαγάγουν το τένις στο ημερήσιο μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία ήταν έμπρακτο, μιας και παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τα 2-3 ενδεικτικά ημερήσια μαθήματα που παρουσιάστηκαν, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου. Την σπουδαιότητα   να εισαγάγουν οι γυμναστές ένα άθλημα σαν το τένις, στο μάθημα της φυσικής αγωγής τόνισε και ο Σχολικός Σύμβουλος του Ν. Σερρών κ. Απόστολος Ντάνης, ο οποίος από την πλευρά του συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία του σεμιναρίου.

Επόμενος σταθμός  η Πάτρα αρχές Απριλίου.

IMG_4425

IMG_4423

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Open Ανδρών ¨ΑΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ¨ 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α η προκήρυξη του Open Ανδρών  ¨ΑΟ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 2024¨ Αναλυτικά η προκήρυξη …