Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

18ο Σεμινάριο Τένις για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης «Το τένις στο σχολείο» συνεχίζεται:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο σεμινάριο για την εισαγωγή της διδασκαλίας του τένις στα σχολεία, από τους Κ.Φ.Α. Αυτή τη φορά σταθμός ήταν o Νομός Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα στο κλειστό Γυμναστήριο του μπάσκετ στην πόλη της Καρδίτσας, περισσότεροι από 75 γυμναστές και γυμνάστριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σχολικού Συμβούλου του συγκεκριμένου Νομού κ. Βασίλη Μέλλου, ο οποίος είχε την επιμέλεια της οργάνωσης του σεμιναρίου σε συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Δ. Παπαδημητρίου, καθώς και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Βάϊο Κουτή και κ. Θωμά Γραπατσά που είναι και οι προπονητές των τοπικών συλλόγων. Οι Κ.Φ.Α. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να εισάγουν την διδασκαλία του τένις στο μάθημα της φυσικής αγωγής.

Προηγήθηκε το θεωρητικό μέρος, στο οποίο παρουσιάσθηκε, όπως κάθε φορά, ένας κύκλος 8-10 ημερήσιων μαθημάτων διδασκαλίας τένις στο σχολείο, καθώς και προβολή βίντεο με τένις στο προαύλιο, από επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχολικές μονάδες.

Ακολούθησε το πρακτικό μέρος, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους ίδιους τους Κ.Φ.Α. να βιώσουν μέσα από την πράξη την μεθοδολογία εισαγωγής του τένις στο μάθημα της γυμναστικής.
Το σεμινάριο όπως κάθε φορά έκλεισε με απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Επόμενος σταθμός είναι τον μήνα Ιανουάριο ο Νομός Φθιώτιδας και ο Νομός Μαγνησίας.

2015_ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ_ΤΕΝΙΣ_ΚΑΡΔΙΤΣΑ1

Παρακώτω παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από το σεμινάριο:

2015_ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ_ΤΕΝΙΣ_ΚΑΡΔΙΤΣΑ_2

IMG_3482-1

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Open Ανδρών ΠΑΥΛΕΙΑ 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. η προκήρυξη για το Open Ανδρών Παύλεια 2024 Για να δείτε την …