Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Davis Cup 2021: Μήνυμα του Προέδρου της Ε.Φ.Ο.Α. Δημήτρη Σταματιάδη για την προσπάθεια ανόδου της Εθνικής Ομάδας στο World Group I


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) Δημήτρης Σταματιάδης, ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής Ομάδας με τη Λιθουανία στο Davis Cup World Group II προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

«Η Εθνική μας Ομάδα Ανδρών, τις επόμενες ημέρες, διεκδικεί την άνοδο της στο World Group I του Davis Cup, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τένις εθνικών ομάδων, σε μια σειρά κρίσιμων αγώνων με αντίπαλο τη Λιθουανία.

Το Ελληνικό Τένις σήμερα πρωταγωνιστεί και αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα.

Μετά την αναρρίχηση του Στέφανου Τσιτσιπά στο No3 της παγκόσμιας κατάταξης και τις πρόσφατες επιτυχίες των Ελληνίδων Αθλητριών μας, της Μαρίας Σάκκαρη, Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου, Δέσποινας Παπαμιχαήλ και Μιχαέλας Λάκη στο US Open 2021, έφτασε πλέον η μεγάλη στιγμή για την άνοδο της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών.

Ως έδρα για την διεξαγωγή της ιστορικής αυτής συνάντησης, επιλέξαμε την Κρήτη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, πιστοί στο όραμα  και τις δεσμεύσεις μας για την περιφερειακή ισόρροπη ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ομοσπονδίας μας.

Ο  Στέφανος Τσιτσιπάς, θα ηγηθεί της προσπάθειας της Εθνικής μας Ομάδας, η οποία εκτός από τον Στέφανο απαρτίζεται από τους Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο ΤσιτσιπάΜάρκο Καλοβελώνη και Αλέξανδρο Σκορίλα, με προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και αρχηγό της αποστολής τον Απόστολο Τσιτσιπά.

Στο πλευρό της η Εθνική μας Ομάδα θα έχει την θερμή συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων που θα παρευρεθούν στους αγώνες, ο αριθμός των οποίων όμως θα είναι περιορισμένος λόγω της πανδημίας καθώς και τις σκέψεις και ευχές όλης της μεγάλης Οικογένειας του Ελληνικού Τένις.

Εύχομαι Kαλό Αγώνα, Νίκη και Άνοδο στην Εθνική μας Ομάδα», καταλήγει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α., Δημήτρης Σταματιάδης.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

Διαβάστε Επίσης

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΤΟΙΧΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ & ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ( ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες εισακτέων και απορριπτέων για τη Σχολή Προπονητών Αντισφαίρισης , Τοιχοσφαίρισης και …