Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Διακρίσεις των Ελλήνων στα Διεθνή Πρωταθήματα ITF Juniors 2017 – Σε Πρέβεζα, Κέρκυρα και Ιωάννινα.

307 Συμμετοχές Αθλητών/τριων από 30 χώρες και από τις 5 Ηπείρους στις τρεις Διεθνείς Διοργανώσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο από την Ε.Φ.Ο.Α τα 3 Διεθνή πρωταθλήματα juniors, κάτω των 18 ετών, που διεξήχθησαν σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες σε Πρέβεζα , Κέρκυρα και Ιωάννινα.

Οι συμμετοχές στις τρεις διοργανώσεις ήταν 307 αθλητές/τριες από 30 χώρες και από τις 5 Ηπείρους. Από αυτές οι 125 ήταν  Ελληνικές συμμετοχές με μεγάλες διακρίσεις ,από τις οποίες βαθμολογήθηκαν 34 αθλητές/τριες.

Συγκεκριμένα στην πρώτη εβδομάδα, στο Preveza Cup οι τίτλοι σε Αγόρια & Κορίτσια είχαν Ελληνικό χρώμα.

Στα αγόρια νικητής της διοργάνωσης ήταν ο Αλέξανδρος Σκορίλας (Α.Α.Ιωαννίνων) με 2ο νικητή τον Πέτρο Τσιτσιπά (Ο.Α.Γλυφάδας) και στα κορίτσια πρώτη νικήτρια η Εμμανουέλλα Αντωνάκη (Α.Ο.Α.Αττικός Ηλιος).

Στην ίδια διοργάνωση πρώτοι νικητές στα διπλά αγοριών ήταν οι Σκορίλας Αλέξανδρος (Ο.Α.Ιωαννίνων) & Βαρδάκης Βασίλης (Ο.Α.Ιωαννίνων).

Την δεύτερη εβδομάδα στο Corfu Cup το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της κατέκτησε η Εμμανουέλα Αντωνάκη (Α.Ο.Α.Αττικός Ήλιος) στα κορίτσια, τη δεύτερη θέση στα διπλά κοριτσιών κατέκτησε η Χαραλαμπίδη Γαβριέλα (Α.Ο.Α.Πατρών), ενώ στα διπλά αγοριών την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Σκορίλας Αλέξανδρος ( Ο.Α.Ιωαννίνων) & Πέτρος Τσιτσιπάς (Ο.Α.Γλυφάδας).

Στο Ioannina Cup στην τρίτη εβδομάδα , τον τίτλο κατέκτησε ο Γιαννιώτης αθλητής Βασίλης Βαρδάκης (Ο.Α.Ιωαννίνων), ενώ στα διπλά αγοριών της ίδιας διοργάνωσης 1ος νικητής ήταν ο Δημήτρης Αζωίδης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, των Ενώσεων και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες, τους Διοργανωτές Σωματεία Μέλη μας, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν στις Διεθνείς Διοργανώσεις και να τους εκφράσω θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχή υλοποίηση των Διοργανώσεων, που προβάλλουν το Ελληνικό Τένις και δημιουργούν πρεσβευτές της Ελληνικής φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Από το Γραφείο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α

 

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …