Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024

Fed Cup: Εξαιρετικές εμφανίσεις και παραμονή των Γυναικών, παρά την πολύ κακή διαιτησία

Όλοι οι αγώνες της Μαρίας Σάκκαρη, Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου,Δέσποινας Παπαμιχαήλ και Άννας Αρκαδιανού, στο Μπαθ της Αγγλίας

Η επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στο Group I του Fed Cup συνοδεύτηκε από εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε ισχυρές ομάδες, στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Μπαθ της Αγγλίας. Η Μαρία Σάκκαρη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Άννα Αρκαδιανού οι οποίες στελέχωσαν την Εθνική γυναικών, με προπονητή τον Τάσο Μπαβέλα, κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στο Group I.

Μάλιστα, αν στη συνάντηση με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας δεν είχαν γίνει σοβαρά λάθη από τους κριτές γραμμών, ενδεχομένως η ελληνική ομάδα να διεκδικούσε ακόμη και την είσοδό της στα play οff του World Group II. Τελικώς κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα σε οκτώ ομάδες που αγωνίστηκαν σε δύο ομίλους στο Μπαθ.

Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στις άλλες συναντήσεις, δυσκολεύοντας σημαντικά τις προσπάθειες των αθλητριών μας.

Η Εθνική Γυναικών κληρώθηκε στο Pool A με αντιπάλους τη διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία.

Στην 1η αγωνιστική ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 2-1, στη 2η αγωνιστική έχασε από τη Μεγάλη Βρετανία με 3-0, ενώ στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου επικράτησε της Σλοβενίας με 2-1, καταλαμβάνοντας την 3η θέση που της εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Group I και για την επόμενη χρονιά. Την 1η θέση του Pool A πήρε η Μεγάλη Βρετανία, τη 2η η Ουγγαρία και την 4η η Σλοβενία.

Σε αγώνα κατάταξης για την 5η και 6η θέση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Τουρκία με 2-1, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο Pool B, πίσω από την Σερβία (1η) και την Κροατία (2η) και πάνω από την Γεωργία (4η). Στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής δεν αγωνίστηκαν, λόγω κόπωσης, η Μαρία Σάκκαρη και λόγω τραυματισμού η Άννα Αρκαδιανού. Αγωνίστηκαν η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έπαιξε αναγκαστικά με υψηλό πυρετό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Εθνικής Ελλάδας:

Pool I

Ουγγαρία – Ελλάδα 2-1

Dalma Galfi – Βελεντίνη Γραμματικοπούλου 6-0, 6-3

Anna Bondar – Μαρία Σάκκαρη 3-6, 2-6

Dalma Galfi / Reka-Luca Jani – Δέσποινα Παπαμιχαήλ / Μαρία Σάκκαρη 6-3, 6-4

Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 3-0

Katie Boulter – Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 6-4, 4-6, 6-3

Johanna Konta – Μαρία Σάκκαρη 4-6, 6-2, 6-3

Harriet Dart / Katie Swan – Άννα Αρκαδιανού / Δέσποινα Παπαμιχαήλ 6-1, 6-4

Ελλάδα – Σλοβενία 2-1

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου – Kaja Juvan 7-6(2), 5-7, 6-3

Μαρία Σάκκαρη – Dalila Jakupovic 4-6, 6-4, 6-3

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου / Μαρία Σάκκαρη – Nina Potocnik / Nika Radisic, Walkoverη ομάδα της Σλοβενίας.

Αγώνες κατάταξης για θέσεις 5-6

Ελλάδα – Τουρκία 1-2

Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Ipek Soylu, 3-6, 6-2, 6-2

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου – Berfu Cengiz 3-5, εγκατέλειψε η Ελληνίδα τενίστρια λόγω τραυματισμού

Άννα Αρκαδιανού / Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Berfu Cengiz / Ipek Oz 6-7(6), 4-6.

Τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.  Σπύρος Ζαννιάς που μίλησε γι’ αυτούς: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια, που έδωσαν τη ψυχή τους για την Σημαία και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να κρατηθούν στη κατηγορία ενώ δικαιούντο να είναι στα μπαράζ για την άνοδο στο WORLD GROUP II. Η διοργάνωση απείχε πολύ από το υψηλό επίπεδο που αναλογεί σε τόσες αθλήτριες, που βρίσκονται τόσο ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη. Η Εθνική μας Ομάδα έχει μέλλον και θα φανεί.».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ε.Φ.Ο.Α.: Πίνακας Εκπροσωπήσεων των Σωματείων για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. ο πίνακας εκπροσωπήσεων των Σωματείων για την Έκτακτή Γενική Συνέλευση. Για …