Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

H εθνική έχασε την παραμονή

Η Βουλγαρία κέρδισε σήμερα τον αγώνα του Διπλού κι έκανε το 3-0 στη συνάντηση-μπαράζ με την Ελλάδα για το Davis Cup by BNP Paribas (2η Ευρωαφρικάνικη Ζώνη), που γίνονται στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Ηλιούπολης. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η βουλγαρική ομάδα παραμένει στην 2η κατηγορία ενώ η ελληνική υποβιβάζεται στην 3η. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί αύριο (Κυριακή) με τους δυο τελευταίους αγώνες του Απλού που όμως έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Η παρουσία του Grigor Dimitrov ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Βουλγαρίας. Το Νο 15 του κόσμου έκανε τη διαφορά και στον σημερινό αγώνα του Διπλού στον οποίο οι Grigor Dimitrov, Dimitar Kutrovsky νίκησαν τους Αλέξανδρο Γιακούποβιτς, Μάρκο Καλοβελώνη με 7-6(4), 6-2, 6-4. Το ελληνικό δίδυμο τα πήγε αρκετά καλά στο 1ο σετ. Κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να κάνει break και να προηγηθεί 6-5. Όμως στο επόμενο game οι Βούλγαροι απάντησαν με δικό τους break και το σετ οδηγήθηκε στο tie-break.

Εκεί οι Γιακούποβιτς/Καλοβελώνης βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-1 κι ενώ μπόρεσαν να πάρουν τους δυο πόντους από τα σερβις του Dimitrov μειώνοντας σε 5-4, υπέκυψαν στο τέλος με 7-4. Με το ξεκίνημα στο 2ο σετ οι Dimitrov/Kutrovski έσπασαν το σερβίς του Καλοβελώνη και πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο 7ο game έκαναν ένα ακόμη break και κατέκτησαν το σετ με 6-2. Στο 3ο σετ οι Έλληνες αντιστάθηκαν αλλά κι αυτό κατέληξε επίσης σε βουλγαρικά χέρια με 6-4 και το ματς ολοκληρώθηκε ύστερα από 2 ώρες και 30 λεπτά.

«Είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το πρώτο σετ. Στο 6-5 κάναμε δυο-τρία λαθάκια που μας στοίχισαν. Αν παίρναμε αυτό το σετ θα γινόταν άλλο παιχνίδι στη συνέχεια. Όμως το κέρδισαν αυτοί, γεγονός που τους έκανε να παίξουν πιο χαλαρά στα άλλα δυο σετ» δήλωσε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς.

Ο προπονητής της εθνικής, Γ.Καλοβελώνης τόνισε: «Έγινε πολύ καλό ματς σήμερα στο Διπλό. Οι παίκτες μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Η συνάντηση κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο παιχνίδι του Απλού. Η κλάση Dimitrov μέτρησε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Τώρα θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου να κερδίσουμε την άνοδο και να επιστρέψουμε στην 2η κατηγορία».

 

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Τριεθνούς Πρωταθλήματος ΣΑ Σερρών 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. η προκήρυξη του open τριεθνούς πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στον ΣΑ …