Σάββατο , 2 Δεκέμβριος 2023

Καλό Ταξίδι Γιάννη Καλογερά

«Έφυγε» από κοντά μας ένας αγαπημένος φίλος και λάτρης του Αθλητισμού.

Ο Γιάννης Καλογεράς λάτρεψε το Δήμο Περιστερίου όσο λίγοι δημότες του. Διετέλεσε επί 8 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Φέρεται μόνο σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  συνετέλεσε καταλυτικά στη δημιουργία γηπέδων Τένις και βοήθησε όλα τα Αθλήματα.

Χαρακτηριστική η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε για να γίνει το Περιστέρι Ολυμπιακή Πόλη το 2004. Δαπάνησε πολλές εργατοώρες για τη δημιουργία της Ολυμπιακής Εγκατάστασης της Πυγμαχίας και πέτυχε να γίνουν οι Αγώνες  του Αθλήματος στο Περιστέρι.

Αγωνίστηκε να έρθει στη περιοχή το Εκπαιδευτικό & Προπονητικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου. Η υγεία του δεν του επέτρεψε να το  ολοκληρώσει παρόλο που είχε ετοιμάσει τη μελέτη και είχε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Η παρουσία του στα δρώμενα του ποδοσφαίρου είναι γνωστή σε όλους. Αθλητής του Ατρομήτου, Προπονητής ποδοσφαίρου στο Διεθνή  χώρο, σημαντικό στέλεχος του προπονητικού αρχηγείου του Παναθηναϊκού, Πρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Ο Πρόεδρος  της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.  εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια του Γιάννη Καλογερά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τηλέφωνο του Γιάννη Καλογερά όταν με κάλεσε το 1996 και με ρώτησε τι θέλεις να κάνουμε  για το Τένις; Πράγματι αναβάθμισε την εγκατάσταση και το Άθλημα πήρε τη θέση που του έπρεπε σε μια δυναμική λαϊκή περιοχή. Δεν θα ξεχάσω ακόμη, ως μέλος του Δ.Σ. του «Αθήνα 2004» και ως Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, τη πίεση που άσκησε για να γίνει το Περιστέρι Ολυμπιακή Πόλη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χιούμορ του, τις γνώσεις και την εμπειρία που μου έδωσε με πολλή αγάπη και υπομονή. Αγαπημένε Φίλε μου Γιάννη, είμαι βέβαιος ότι, η παρουσία σου  θα παραμείνει ζωντανή στο Περιστέρι και στον Ελληνικό Αθλητισμό.»

Αντί στεφάνου, Η Ε.Φ.Ο.Α. θα καταθέσει στη μνήμη του Γιάννη Καλογερά το ποσό των 100€, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο 16/03/2020, στις 10:30 στο Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου

 

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Παράταση Μετεγγραφών

Μετά από αιτήματα πολλών Σωματείων-Μελών, παρατείνεται μέχρι την 4η.12.2023, η προθεσμία μεταγραφών αθλητών/τριών. Παρακαλούνται τα …