Παρασκευή , 1 Μάρτιος 2024

Λάκη Μιχαέλα και Ξυλάς Ιωάννης οι νικητές των Διεθνών Πρωταθλημάτων ITF U18 COSMOTE στο νησί της Λέσβου.- Όλα τα αποτελέσματα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το Διεθνές Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στη Λέσβο. Διοργανώθηκαν δύο Πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών από 22/9/2018, με τη συμμετοχή 18 χωρών από τρεις Ηπείρους.

Στα Πρωταθλήματα συμμετείχαν 100 αθλητές/τριες και 100 συνοδοί, προπονητές, γονείς κ.λ.π.

Τα πρωταθλήματα διοργανώθηκαν, μετά από την επιμονή του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και του Προέδρου της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρου Ζαννιά προς την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η οποία αγκάλιασε τη Λέσβο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του νησιού στην Παγκόσμια Κοινότητα.

Η Ε.Φ.Ο.Α., η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης επιδότησαν πέντε 14χρονους αθλητές/τριες, με πλήρη κάλυψη των εξόδων τους, για να συμμετάσχουν σε τέσσερα Διεθνή Πρωταθλήματα, αρχής γενομένης από τη Λέσβο. Οι αθλητές/τριες είναι Μητσάκος Θεόδωρος , Βαλάρης Γιώργος, Λάκη Μιχαέλα, Πήττα Αθηνά και Παύλου Δήμητρα

Η 13χρονη Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τις 18χρονες συμμετέχουσες κατακτώντας την πρώτη θέση στα κορίτσια και ο 17χρονος Ιωάννης Ξυλάς κατάκτησε την πρώτη θέση στα αγόρια από τους οποίους  επτά στους οκτώ των προ ημιτελικών ήταν Έλληνες. Επίσης την πρώτη θέση στα διπλά κοριτσιών κατέκτησαν οι Μιχαέλα Λάκη και Αθηνά Πήττα.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα των κυρίως ταμπλό έχουν ως εξής:

bsmd

gsmd

bd

gd

Τα Διεθνή Πρωταθλήματα μεταφέρονται από σήμερα 29/9/2018 στο νησί της Ρόδου, με τα ίδια χαρακτηριστικά και με τη συμμετοχή 20 χωρών από 3 Ηπείρους.

Αρωγοί στη διοργάνωση, πέραν του βασικού χορηγού COSMOTE ITF U 18, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ο Δήμος Λέσβου και τα Σωματεία Αντισφαίρισης του νησιού, τους οποίους ευχαριστεί θερμά η Οικογένεια του Τένις.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Διευθυντή των Πρωταθλημάτων Δημήτρη Τσακίρη και στην επιδιαιτήτρια Ντόρα Πατσουράκου καθώς και στους εθελοντές που συνέδραμαν στην άριστη διοργάνωση.

Από το γραφείο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

30/9/2018

Διαβάστε Επίσης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 Ηράκλειο

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και η Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διοργανώνουν Σεμινάριο …