Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

O Dimitrov νίκησε 6-3, 6-3, 6-0 τον Καλοβελώνη

Ο Μάρκος Καλοβελώνης έδωσε τη μάχη του απέναντι στον Grigor Dimitrov, No 15 κόσμου, και ηττήθηκε με 6-3, 6-3, 6-0 στον πρώτο αγώνα του Απλού στη συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας για το Davis Cup by BNP Paribas (2η Ευρωαφρικάνικη Ζώνη). Ο Dimitrov έσπασε νωρίς το σερβίς του Μάρκου και έκλεισε το σετ με άσο φτάνοντας στο 6-3. Με το ξεκίνημα του 2ου σετ ο Καλοβελώνης έσωσε δυο break points και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί 3-2. Ο Dimitrov όμως έτρεξε ένα σερί 3-0 στα games (στο δεύτερο μάλιστα έβγαλε 4 άσους) για να κάνει το 6-3 σε 35 λεπτά. Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος κυριάρχησε πλήρως και κέρδισε το ματς στο 4ο match point.

Παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του αγώνα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον διάσημο αντίπαλό του ο Καλοβελώνης δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του. «Μπορούσα να παίξω καλύτερα. Όσο και να φαίνεται περίεργο δεν είχα άγχος. Αν είχα και λίγη βοήθεια από το σερβίς μου. Προσπάθησαν πάντως για το καλύτερο. Για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία αυτός ο αγώνας. Θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της καριέρας μου» τόνισε ο 19χρονος τενίστας.

Ο Dimitrov ευχαριστήθηκε την ατμόσφαιρα του αγώνα. «Είχε κόσμο και από τις δυο πλευρές στο γήπεδο και η κάθε μια υποστήριζε τον παίκτη της με ωραίο τρόπο. Για μένα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο χώμα φέτος. Είμαι ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής. Ο αντίπαλός μου έπαιξε καλά. Είναι νέος και του εύχομαι να είναι υγιής ώστε να πετύχει τους στόχους του… Δεν ξέρω που θα κριθεί η συνάντηση. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα. Μπορεί να κριθεί στο Διπλό αλλά μπορεί και στα Απλά της τρίτης ημέρας» δήλωσε ο Βούλγαρος.

 

Διαβάστε Επίσης

Νέοι επιδιαιτητές από Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης επιδιαιτητών της ΕΦΟΑ, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο παρακολούθησαν 34 διαιτητές. Ακολούθησαν …