Παρασκευή , 24 Μάι 2024

Ο Πάρις Γεμουχίδης επέστρεψε στην κορυφή του Πανελληνίου μετά από 2 χρόνια

Στον τελικό κέρδισε τον Χάρη Καπόγιαννη με 2-1 σετ

Έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας πρόσθεσε στη συλλογή του ο Πάρις Γεμουχίδης. Μετά από απουσία δύο χρόνων από τον τελικό, ο έμπειρος τενίστας επικράτησε του Χάρη Καπόγιαννη με 2-1 σετ την Κυριακή το απόγευμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, κυριαρχώντας στο ταμπλό των ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2015.

Παίζοντας άκρως αποτελεσματικά, ο Γεμουχίδης του ΟΑ Γλυφάδας πήρε το πρώτο σετ με 6-2. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Καπόγιαννης (Ηράκλειο ΟΑΑ) βελτίωσε σημαντικά την απόδοσή του για να κερδίσει το δεύτερο σετ με 6-3. Μάλιστα, έκανε ιδανική εκκίνηση στο τελευταίο και καθοριστικό σετ, καθώς προηγήθηκε με 2-0. Στο σημείο αυτό ο Γεμουχίδης επέβαλε πλήρως το παιχνίδι του κατακτώντας έξι συνεχόμενα γκέιμ, για να κλείσει το τρίτο σετ με 6-2.

«Είμαι ευτυχισμένος. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που θέλω να αφιερώσω την επιτυχία μου. Πρώτα από όλα, όμως, την αφιερώνω στην οικογένειά μου», τόνισε μετά την επιτυχία του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Έφθασε, πλέον, τους τέσσερις τίτλους πρωταθλητή Ελλάδας στο απλό. Τους προηγούμενους τρεις τους κατέκτησε το 2010, το 2014 και το 2015. Από την άλλη πλευρά, ο Χάρης Καπόγιαννης αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Το 2016 πήρε τον τίτλο νικώντας στον τελικό τον Στεργίου, από τον οποίο ηττήθηκε πέρσι.

Ο Θόδωρος Αγγελίνος και ο Λευτέρης Θεοδώρου κυριάρχησαν στο διπλό των ανδρών, νικώντας στον τελικό τους Στέλιο Περδικογιάννη και Ηλία Γιαννακάκη με 7-6 (2), 7-6 (5).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α η προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2024 που θα …