Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024

Ο Σπύρος Ζαννιάς παρέλαβε το βραβείο του Στέφανου Τσιτσιπά

Ηχηρό μήνυμα του τριήμερου «Connected we stand» για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος ήχησε το Σάββατο (21/09, 19:00), το ηχηρό μήνυμα του τριήμερου «Connected we stand» για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Στόχος η συγκέντρωση ρουχισμού και σχολικών ειδών για 30.000 θύματα πολέμου. Διοργανωτές οι Fabric Republic, Connect Your City, ΙΑΣΙΣ και Art Thread υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι δύο παρουσιαστές του Connected we stand, Κλέλια Χαρίση – δημοσιογράφος και πρέσβειρα της καμπάνιας επαναπατρισμού «Αφροδίτης της Μήλου» και ο γνωστός Γιώργος Μαυρίδης, υποδέχτηκαν επί σκηνής με φόντο τις μεγάλες δημιουργίες του SAKE και τη κατάμεστη πλατεία Συντάγματος τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Panik Live και της Minos Emi (Χρήστος Δάντης, Κατερίνα Στικούδη, Otherside Project -Γιάννης Χατζηγεωργίου και Αποστόλης Τότσικας, Ιάσων Μανδηλάς και Αντωνέλα, Duke and Crew, Λίλα Τριάντη), τις απευθείας συνδέσεις με Βρυξέλλες (τον κο Κυμπουρόπουλο και την παρουσιάστρια της διοργάνωσης Βρυξελλών Anais Vathi), Κύπρο και Γκάνα, αλλά και τα πέντε μεγάλα βραβεία της «Αφροδίτης της Μήλου» τα οποία παραχώρησε ο Sake προς τιμή των διοργανωτών.

Μετά τη συγκινητική έναρξη με ένα βίντεο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,

Το πρώτο και μεγάλο βραβείο «Προαγωγής στον αθλητισμό» αφιερωμένο στον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 7 της Παγκόσμιας κατάταξης) παρέλαβε από την δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκακάκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Σπύρος Ζαννιάς ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό τη στιγμή της ευχής του για σημαντικές διακρίσεις με τα δύο χρυσά μας παιδιά τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο του 2020, σημειώνοντας «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα σπουδαίος αθλητής. Μαζί με την Μαρία Σάκκαρη έχουν ανεβάσει ψηλά το Ελληνικό τένις τα τελευταία χρόνια. Τους εύχομαι μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020».

Η παρουσιάστρια Κλέλια Χαρίση κατά την απονομή τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του κου Ζαννιά και του Στέφανου Τσιτσιπά στη μεγάλη και πετυχημένη πρόσφατη διοργάνωση του Davis Cup στο Tatoi Club όπου η Εθνική ομάδα τένις πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Μαρτίου (2020).

Τα βραβεία που ακολούθησαν με τη σειρά ήταν τα εξής:

● 1o BΡΑΒΕΙΟ «Προαγωγής Αθλητισμού»

Στέφανος Τσιτσιπάς

Παραλαβή: Σπύρος Ζαννιάς Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλαθλης Αντισφαίρισης και Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε

Απονομή: Κατερίνα Γκαγκάκη δημοσιογράφος-Δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

● 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ  «Διεθνούς παρέμβασης για την Ειρήνη»

Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Παραλαβή: Nτόρα Πάλλη Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Απονομή: Γιώργος Αλικάκος, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος ΕΘΝΟΑ

● 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ «Προσφοράς στην Εκπαίδευση»

ΊδρυμαΜαρίαΤσάκος (St Nicholas School, Ghana)

Παραλαβή: Βάσω Τσάκου μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ιδρύματος Μαρία Τσάκος

Απονομή : Γεράσιμος Δαμουλάκης, εμπνευστής της καμπάνιας επαναπατρισμού Αφροδίτης της Μήλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ

● 4ο ΒΡΑΒΕΙΟ « Συλλογικής Προσπάθειας»

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Παραλαβή: Σταυρούλα Αδαλή, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Απονομή: Ζενεβιέβ Βλαβέλ Εμπορική ακόλουθος Βελγικής Πρεσβείας Βαλονίας και Βρυξελλών

● 5ο ΒΡΑΒΕΙΟ: « Εθελοντή»

ΠαραλαβήRosmaryαπό την Κένυαιδρύτρια Love and serve without boundaries

Απονομή: Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

Ανάμεσα στους επισήμους που παρευρέθησαν στη μεγάλη συναυλία ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Όλγα Βασδέκη, η Βάσω Τσάκου, ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, Ο Γιώργος Αλικάκος, ο Αθανάσιος Ζαννιάς, η Πόπη Δομάζου, η Ντόρα Πάλλη, η Ζενεβιές Βλαβέλ

Το Connected we stand , μετά τη μεγάλη επιτυχία του τριημέρου, έχει ως στόχο και όραμα να αποτελέσει πλέον θεσμό για τη Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης δίνοντας τη σφιχτή του χειραψία τόσο στη νέα γενιά αλλά και την εμπειρία, εντός και εκτός συνόρων…εντός και εκτός διακρίσεων…με μόνο παλμό ..τον παλμό της ψυχής και της ένωσης!!

Η καμπάνια συνεχίζεται για ένα μήνα στα social media του Fabric Republic. Hashtag #connectedwestand#
Το Γραφείο Τύπου της ΕΦΟΑ

Διαβάστε Επίσης

Προκηρύξεις 2ου Ε1 10ης εβδομάδας 2024

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α. οι προκηρύξεις του 2ου Ε1 της 8ης εβδομάδας 2024 που θα …