Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης στα Εγκαίνια της SPORTEXPO 2019 – Η Ε.Φ.Ο.Α. στο Επίκεντρο – Λαϊκό Άθλημα το Τένις – Άριστα στο Περίπτερο του Τένις

Εκατοντάδες επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους το «Stand17» της Ε.Φ.Ο.Α. την ημέρα των Εγκαινίων της Sportexpo2019. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κήρυξε την επίσημη έναρξη της Έκθεσης Αθλητισμού, έχοντας στο πλευρό του τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, όπως και την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και πλήθος Αθλητικών Φορέων της Θεσσαλονίκης.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ομοσπονδιών, με τους οποίους τα τέσσερα τελευταία χρόνια δώσαμε μάχη να κρατήσουμε το οικοδόμημα όρθιο και όχι μόνο το καταφέραμε αλλά, έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα μέρα ελπίδας για τον Ελληνικό Ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Πριν από δύο χρόνια στα εγκαίνια της 2ης Sportexpo είχαμε βάλει όλοι εδώ ένα στοίχημα. Να καταστήσουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη που ήταν πάντοτε για την Ελλάδα το επίκεντρο του Ελληνικού Αθλητισμού, τη  Sportexpo από μία απλή αθλητική έκθεση, μία απλή αθλητική συνάθροιση, το επίκεντρο των Βαλκανίων και γιατί όχι της Ευρώπης. Μέσα σε 4 χρόνια η Sportexpo είναι πλέον μια μεγάλη Διεθνής Έκθεση που σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από αυτά που ο τίτλος της λέει, που μεθαύριο σε αυτόν εδώ το χώρο με τους υπόλοιπους Βαλκανικούς Λαούς,  τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία θα δώσουμε την εκκίνηση για κοινές διεκδικήσεις για μια νέα μέρα στα Βαλκάνια με τη Θεσσαλονίκη να είναι στο κέντρο αυτών των εξελίξεων. Ύστερα από μια 10ετία προβλημάτων, που ταλαιπωρηθήκαμε όλοι, γυρίζουμε σελίδα και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Κηρύσσω την έναρξη της έκθεσης και ελπίζω να είναι η καλύτερη μέχρι την επόμενη», επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Συναδινός επισήμανε: «Ευχαριστούμε όλους και όλες για τη παρουσία σας στη μεγάλη Αθλητική Γιορτή. Τα χιλιάδες παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση αυτές τις μέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά αθλήματα, θα μιλήσουν με γνωστούς Αθλητές, πρότυπα οι οποίοι πάντα είναι κοντά μας και βοηθούν στο να διαπαιδαγωγούν τους νέους μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αθλητές, τις Ομοσπονδίες για την ανταπόκρισή τους να συμμετέχουν στην έκθεση. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία της καθώς είναι ένα άλμα μπροστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκθέσεις».

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η Ε.Φ.Ο.Α.

Από το ειδικά διαμορφωμένο Stand της Ε.Φ.Ο.Α.  πέρασαν και περνούν πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι μυήθηκαν στο Άθλημα με τη βοήθεια των Ομοσπονδιακών Προπονητών, Στάθη Ματσαρίδη, Μιχάλη Αδαλόγλου, Χρήστου Τοκατλίδη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Χρήστου Μούρτζιου.

Έπαιζαν για αρκετή ώρα, έμαθαν τις κινήσεις του Αθλήματος κι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την 4η Sportexpo. Φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους (σε ειδικά πάνελ, τοποθετημένα στο γηπεδάκι τένις), Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη και ζητούσαν πληροφορίες (μαζί με τους γονείς τους) για το πώς θα μπορέσουν να ασχοληθούν περαιτέρω με το Τένις.

Από τους «μυημένους» στο Τένις και οι ποδοσφαιριστές του Άρη, Ρόουζ και Ντιγκινί, που δεν έπαιξαν μια φορά μόνο.  Κατά την αναχώρησή τους πέρασαν ξανά κι αφού φωτογραφήθηκαν με τους παράγοντες του Τένις, δοκίμασαν την τύχη τους με μικρότερη μπάλα, σε σχέση με εκείνη του ποδοσφαίρου, παίρνοντας μάλιστα «άριστα» από τους εξειδικευμένους προπονητές.

Από το «Stand17» της Ε.Φ.Ο.Α. πέρασαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης, ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής ποδοσφαίρου Άγγελος Αναστασιάδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, στελέχη της Ομοσπονδίας και πλήθος ανθρώπων του Αθλητισμού.

Η είσοδος στην Sportexpo 2019 είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι το παρακάτω:

Τετάρτη (10/04) έως Παρασκευή (12/04): 09:00 – 20:00, Σάββατο (13/04): 10:00 – 20:00.

* Οι δηλώσεις των κ.κ. Βασιλειάδη, Συναδινού είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Διαβάστε Επίσης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

ΤΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ Superior με διπλό κρεβάτι: 120€ Μονόκλινο: 93€ …