Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024

Όλες οι πληροφορίες για το Ελλάδα-Βουλγαρία

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους αγώνες-μπαράζ με τη Βουλγαρία, που θα γίνουν 4-6 Απριλίου στα γήπεδα του Α.Ο.Α Ηλιούπολης στα πλαίσια της 2ης κατηγορίας Ευρωαφρικάνικης Ζώνης του Davis Cup by BNB Paribas. Nέο πρόσωπο, σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τη Βοσνία στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, είναι ο Θόδωρος Αγγελίνος, ο οποίος θα ενισχύσει την εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά από δυο περίπου χρόνια.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Καλοβελώνης έχει στη διάθεσή τους: Θόδωρο Αγγελίνο (Νο 280 στην παγκόσμια κατάταξη), Αλέξανδρο Γιακούποβιτς (Νο 503), Μάρκο Καλοβελώνη (Νο 690), Χάρη Καπόγιαννη (Νο 949).

Η αποστολή της Βουλγαρίας βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, χωρίς όμως τον Grigor Dimitrov ο οποίος θα έρθει την Τετάρτη. Ο προπονητής, Todor Enev θα στηριχτεί στους Grigor Dimitrov (Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη), Dimitar Kutrovski (Νο 344), Tihomir Grozdanov (Νο 444) και Dinko Halatchev, (Νο 1.155)

Mε την άφιξη του επιδιαιτητή των αγώνων στην Αθήνα οριστικοποιήθηκαν οι ώρες έναρξης των αγώνων της συνάντησης: Παρασκευή (4/4) στις 13.00, Σάββατο (5/4) στις 14.00 και Κυριακή (6/4) στις 10.00.

Η κλήρωση της σειράς των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Ηλιούπολη. Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου των δυο ομάδων, με τον Grigor Dimitrov να είναι το κεντρικό πρόσωπο.

Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά σε απευθείας μετάδοση από το Novasports 4. Tα εισιτήρια των αγώνων αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία από αύριο (Τετάρτη 2/4). Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από ελληνικής όσο και βουλγαρικής πλευράς.

Δηλώσεις παικτών

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας έκαναν σήμερα δηλώσεις στη Nova. Σταχυολογούμε ορισμένες από αυτές:

Θόδωρος Αγγελίνος:

«Σίγουρα δε θα είναι εύκολο το έργο μας. Θα έλεγα πως η Βουλγαρία λόγω της παρουσίας του Grigor Dimitrov είναι το φαβορί αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει να δει τον Dimitrov από κοντά και να κατακλύσει τα γήπεδα της Ηλιούπολης γιατί δε θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει έρθει στην Ελλάδα ένα τόσο μεγάλο όνομα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις. Από την άλλη, θέλουμε κι εμείς την βοήθεια του κόσμου στην προσπάθεια που κάνουμε. Δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αγώνες αυτού του επιπέδου στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα. Ως ο καλύτερος Έλληνας τενίστας αυτή τη στιγμή, έβαλα πάνω από όλα την Εθνική ομάδα κρίνοντας πως είναι σημαντικό να αφήσω την καριέρα μου και να έρθω εδώ για να βοηθήσω την προσπάθεια της Εθνικής».

Αλέξανδρος Γιακούποβιτς

«Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε στην κατηγορία. Η Βουλγαρία είναι δυνατή ομάδα, διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και θα έχει και τον Dimitrov που είναι Νο 15 στον κόσμο. Αλλά και στο παρελθόν έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Έχουμε κάνει εκπλήξεις κι έχουμε κοιτάξει στα μάτια δυνατούς αντιπάλους. Πιστεύω στη νίκη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την πάρουμε. Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει να απολαύσει τους αγώνες και να μας υποστηρίξει Δεν συμβαίνει συχνά να έχουμε τέτοιου επιπέδου παίκτες και τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις στην Ελλάδα».

Μάρκος Καλοβελώνης

«Πρόκειται για δύσκολη συνάντηση σε μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Ο Dimitrov είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι στα άλλα δύο παιχνίδια του Μονού έχουμε πιθανότητες για νίκη. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα έρθει για να μας βοηθήσει».

 

Διαβάστε Επίσης

Προκηρύξεις 2ου Ε1 10ης εβδομάδας 2024

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α. οι προκηρύξεις του 2ου Ε1 της 8ης εβδομάδας 2024 που θα …