Πέμπτη , 18 Ιούλιος 2024

Προκρίθηκε η Εθνική Ομάδα των Ανδρών στο World Group II του Davis Cup

Την πρόκρισή της στο World Group ΙΙ σφράγισε η Εθνική Ομάδα των Ανδρών επικρατώντας της αντίστοιχης των Φιλιππίνων με 4-1.

Μετά τις χθεσινές νίκες των Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά όπου η Ελληνική Ομάδα προηγήθηκε 2-0 , ήρθε η σημερινή ήττα στο διπλό από την Ομάδα των Φιλιππίνων, αφού Alcantara και Gonzalez κατάφεραν να κερδίσουν τον Μάρκο Καλοβαλώνη & Πέτρο Τσιτσιπά 76(5) 64 και να μειώσουν προσωρινά σε 2-1.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Patrombon με 62 61 δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική μας με 3-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση για την Ελληνική Ομάδα.

Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε το 4-1 αφού νίκησε τον Olivarez με 64 75

Η Εθνική Ομάδα των Ανδρών μετά την σπουδαία αυτή νίκη προκρίνεται στο World Group II και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδό της στα play-offs του World Group I.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα μπήκε στις 48 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τένις. Η νίκη επί των Φιλιππίνων της δίνει φτερά να αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο, για την άνοδό της στο World Group I το 2021! Εκ μέρους ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες παίκτες και όλα τα μέλη της αποστολής, που συμμετείχαν αγωνιζόμενοι σε μια δύσκολη περιοχή κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχουν πρόσφατα επιβαρύνει την Παγκόσμια Κοινότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επέλεξε την Σημαία διακινδυνεύοντας να μη συμμετάσχει σε επόμενα επαγγελματικά πρωταθλήματα, σφραγίζοντας την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο World Group II. Είμαι βέβαιος ότι, στο Τόκυο θα κυματίσει η Γαλανόλευκη!»

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΤΟΙΧΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ & ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ( ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες εισακτέων και απορριπτέων για τη Σχολή Προπονητών Αντισφαίρισης , Τοιχοσφαίρισης και …