Τετάρτη , 21 Φεβρουάριος 2024

Σπύρος Ζαννιάς: «Τα Διεθνή Πρωταθλήματα προσφέρουν στη χώρα μας και στους Έλληνες αθλητές»

Ολοκληρώθηκαν στην Πεύκη, στις εγκαταστάσεις του Γιώργου Καλοβελώνη, τα Διεθνή Πρωταθλήματα junior’s κάτω των 14 ετών. Το πρώτο Πρωτάθλημα έγινε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηρακλείου στην Κρήτη και οι αθλητές μετακινήθηκαν στη Πεύκη για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των εαρινών Πρωταθλημάτων κάτω των 14 ετών.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη αφού συμμετείχαν 90 κορίτσια και αγόρια από 23 Ευρωπαϊκές χώρες και από την Αίγυπτο. Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 42 Ελληνόπουλα, 20 αγόρια και 22 κορίτσια και συνέλλεξαν βαθμούς στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι νεαροί αθλητές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις. Πολλές ήταν και οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών, καθώς συμμετείχαν 20 αγόρια και 22 κορίτσια. Πρώτος στο διπλό ο Έλληνας Daniel Τριανταφύλλου μαζί με τον συμπαίκτη του Romain Fancon, που επικράτησαν των Nedelchev και Umur με σκορ 6-1, 7-6(5). Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έφτασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο, ενώ πολλές Ελληνικές συμμετοχές είχαμε στους προημιτελικούς.

Το παρών του, στους αγώνες έδωσε και ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος βράβευσε τα αγόρια. Νικητής στο μονό αναδείχτηκε ο Alexandros Dido, που κέρδισε τον Τούρκο Orhan Gur Umur με σκορ 4-6, 6-2, 6-4. Στα κορίτσια πρώτη ήρθε η Σλοβάκα Sara Suchankova, που επικράτησε της Giara Girelli με σκορ 7-6(2), 6-2. Την βράβευση στις νεαρές αθλήτριες πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Η΄ Ένωσης κ. Βαγγέλης Πετρόχειλος. Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του και ο τέως Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Μίμης Στεφανίδης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Διεθνή Πρωταθλήματα προσφέρουν ποικιλοτρόπως στη χώρα μας και στους Έλληνες αθλητές. 42 Ελληνόπουλα αγωνίστηκαν με μικρό κόστος στη χώρα τους αποκτώντας εμπειρίες, αγωνιζόμενοι απέναντι σε αθλητές από 23 χώρες και συλλέγοντας βαθμούς στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. συγχαίρω τους διοργανωτές και των δύο Σωματείων και πάνω από όλους τις συμμετέχουσες αθλήτριες και τους συμμετέχοντες αθλητές. Πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους αποκτήσαμε 50 πρεσβευτές για τη χώρα μας και την ελληνική φιλοξενία.»

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Kalovelonis Spring Tour u.14  πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους του πίνακα:

KALOVELONIS SPRING TOUR U.14
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΔΙΠΛΑ
Α14-SQD Α14-SMD Α14-D
Κ14-SQD Κ14-SMD Κ14-D

Παρακάτω παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες:

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_2

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_1

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_7

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_3

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_6

2016-Kalovelonis_Spring_Tour_u14_5

 

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ «National School» Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 Ηράκλειο

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και η Ζ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διοργανώνουν Σχολή …