Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Στις Εγκαταστάσεις του “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” Ο.Α.Α. οι βραβεύσεις και η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο» Ο.Α.Α. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων, αθλητών και γονέων. Σύσσωμη παρέστη η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου καθώς και Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του Ηρακλείου.

Το «Ηράκλειο» τίμησε:

 • τον Δήμο Ηρακλείου, στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, για τις κρίσιμες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που συνέβαλαν στην εξασφάλιση χώρων για την κατασκευή των γηπέδων του και θεμελίωσαν την ανάπτυξη και ώθηση του Ομίλου να γίνει ένας από του κορυφαίους στην Ελλάδα.

 • τον Ιωάννη Τζοβενή, Διευθυντή της τότε Εμπορικής Σχολής αλλά και προέδρου του συλλόγου «Γυμναστικών Οργανώσεων Ηρακλείου», ο οποίος παραχώρησε το 1928 τον χώρο που λειτουργούν μέχρι σήμερα οι εγκαταστάσεις του Ομίλου. Το βραβείο παρέλαβε η εγγονή του κ. Μιράντα Τζοβενή, Συντονίστρια των Παιδικών Χωριών SOS- Κρήτης.

 • τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) κ. Σπύρο Ζαννιά, για την σημαντική προσφορά του στο Τένις και στον Αθλητισμό σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

 • τον πρώην αθλητή του Ηράκλειο ΟΑΑ και αθλητή του ΟΑ Αθηνών Στέλιο Περδικογιάννη που διακρίνεται τόσο στο τένις (σ.σ. δεύτερη θέση στα διπλά στο πανελλήνιο διασυλλογικό 2018 με τον ΟΑΑ) όσο και στον ακαδημαϊκό στίβο αφού είναι τελειόφοιτος της Νομικής Αθηνών

Ο πρόεδρος κ Μιχάλης Δελάκης αναφέρθηκε στην ιστορική λύση που δόθηκε για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και την προστασία που απολαμβάνει πλέον για όλα όσα έχει προσφέρει στο αθλητικό ιδεώδες ο πρωτοπόρος σύλλογος Αντισφαίρισης της χώρας. Ζήτησε από τις Αρχές να  σταθούν κοντά στο Ηράκλειο ώστε σε αυτόν τον χώρο που για 90+1 χρόνια καλλιεργεί Αθλητικό Πολιτισμό να συνεχίσει να το κάνει, ξεπερνώντας τα θέματα που υπάρχουν με το ΥΠΠΟ για αμοιβαία ωφέλιμη λύση για το Ηράκλειο  την πόλη   και τους αθλητές .

Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατέθεσε στις αρχές και τους φορείς πρόταση για αξιοποίηση του δημοτικού ακίνητου ΦΑΡΟΣ στην Νέα Αλικαρνασσό ώστε να αποτελέσει ένα κύτταρο Αθλητικού Πολιτισμού για την πόλη .

Στον χώρο αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν:

– Δυο  γήπεδα τοιχοσφαίρισης

– Δύο γήπεδα υαλοσφαίρισης

– Μεγάλη αίθουσα αθλητικών δραστηριοτήτων – κυρίως για μπάσκετ- με δυνατότητα   πολλαπλών χρήσεων αθλητισμού και Πολιτισμού

– Γυμναστήριο

– Αίθουσα εκθέσεων

– Μόνιμη έκθεση εικόνων αθλητικού πολιτισμού της πόλης

– Ανοιχτό θέατρο

– Σκεπαστό ανοιχτό γήπεδο τένις

– Σκεπαστό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ

– Καφέ , αθλητικό εστιατόριο, παιδική χαρά

– Στο παραλιακό μέτωπο και στον δημόσιο δρόμο χώρος ποδήλατου και χώρος περιπάτου

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Ζαννιάς αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται στο σύλλογο και πως όλοι οι φορείς θα πρέπει να σταθούν αρωγοί, ώστε να βρεθεί η λύση στο πάγιο αίτημα του θέματος των τειχών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Επίσης ζήτησε από τις αρχές να κάνουν δεκτό το αίτημα του Ιστορικού συλλόγου ώστε να δοθεί η δυνατότητα ο χώρος του δημοτικού ακίνητου ΦΑΡΟΣ  να αποτελέσει  χώρο αθλητικού Πολιτισμού για την πόλη.

Ο κ. Ζαννιάς, έχει την πεποίθηση ότι, το Ηράκλειο μπορεί να διοργανώσει ένα μεγάλο ATP επαγγελματικό τουρνουά τένις, αρκεί να εξασφαλιστεί ότι στα Δυο Αοράκια μπορούν να γίνουν 4 γήπεδα τένις (δυο κεντρικά και δυο βοηθητικά) με ειδικό τάπητα.

Ο Όμιλος τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες του για τις επιτυχίες που είχαν το 2018 τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το μπάσκετ που έκλεισε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του (1968) και χάρισε πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο σύλλογο. Το «Ηράκλειο» πανηγύρισε την κατάκτηση δυο Πρωταθλημάτων Κρήτης στους Έφηβους και στους Παίδες καθώς και την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Παίδων.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης βραβευθήκαν αθλητές/τριες, του Τένις, του Μπάσκετ, του Πινγκ Πονγκ και στο σκάκι, για τις διακρίσεις που πέτυχαν το 2018 καθώς και όσοι εισήλθαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.

 Στην συνέχεια της εκδήλωσης βραβευθήκαν:

 • Οι αθλητές τένις του Ομίλου για τις επιτυχίες του το 2018: Χάρης Καπόγιαννης, Βαγγέλης Μπόγρης, Ελένη Κωστάκη, Σπύρος Καρακώστας, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Αναστάσης Μανδαλενάκης, Βασίλης Βολτυράκης, Γιάννης Νικολιδάκης, Δημήτρης Μπουνάκης, Εβελίνα Λαμπράκη, Χρυσή Νταμπακάκη, Ευαγγελία Δερμιτζάκη.

 • Η ομάδα Ανδρών που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Τένις: Χάρης Καπόγιαννης, Φρέντυ Γεωργούδας, Βαγγέλης Μπόγρης και Γιάννης Μπροκάκης, Προπονητής Μανόλης Δολιανίτης.

 • Η ομάδα Γυναικών που πέτυχε την άνοδο της στην Α’ Εθνική Κατηγορία: Βερονίκη Γιορταμή, Ελένη Κωστάκη και Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Προπονητής Μανόλης Δολιανίτης.

 • Την Εφηβική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης 2018 και την 6η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018: Γρηγόρης Μαραγκουδάκης, Γιάννης Κυπριωτάκης, Μιχάλης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Βιδάκης, Δημήτρης Βολιτάκης, Γιάννης ΚίτσοςΚαλυβιανάκης, Μανόλης Μηλαθιανάκης, Μανώλης Αλεξάκης, Νίκος Σπυριδάκης, Αντώνης Στιβακτάκης, Κωνσταντίνος Καλλέργης, Αλέξανδρος Βαρβεράκης, Κωνσταντίνος Νησιώτης, Κωνσταντίνος Γκίζης και Βαγγέλης Φλουρής, Προπονητής Γιάννος Τζάνης, Έφοροι Φώτης Κίτσος, Κατερίνα Καλυβιανάκη.

 • Την Παιδική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης 2018 και την 6η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018: Γιάννης Βαμβουκάκης, Μιχάλης Καψάλης, Μιχάλης Βασιλάκης, Παύλος Ηλιάκης, Δημήτρης Ινιωτάκης, Οδυσσέας Κουνετάκης, Γιώργος Ματθαιάκης, Αντώνης Βογιατζάκης, Μιχάλης Κουκιαδάκης, Αλέξανδρος Νταής, Αντώνης Περαντωνάκης, Μάριος Γκίζης, Αντώνης Καραπάνος και Γιάννης Καρεμφυλλάκης. Προπονητής Αντώνης Πινακουλάκης, Έφοροι Γιώργος Βαμβουκάκης και Μανόλης Κουκιαδάκης.

 • Τους αθλητές Σκάκι για τις επιτυχίες του το 2018: Ασημένια Τσαπάκη (1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Δ’ Δημοτικού), Αριάδνη Κουτσουράκη, Χαράλαμπο Φαρσάρη, Γιάννη Κουτσουράκη και Άσπα Δαγκωνάκη

 • Τους αθλητές πινγκ- πονγκ για τις επιτυχίες του το 2018: Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Φίλιππας και Γιάννης Βαρδάκης.

Τέλος βραβευθήκαν οι αθλητές του Ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα αγωνίζονταν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Αυτοί είναι ο Κωνσταντίνος Κίτσος Καλυβιανάκης (εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης), ο Γρηγόρης Μαραγκουδάκης (για την εισαγωγή του στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων-ΟΠΑ), ο Μιχάλης Γεωργόπουλος (για την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών), ο Δημήτρης Βιδάκης (για την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), ο Δημήτρης Βολιτάκης (για την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης) και ο Γιάννης Κυπριωτάκης (για την εισαγωγή του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης).

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ.κ.: πατέρας Κωνσταντίνος (εκπροσωπώντας το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο),  Βασίλης Κεγκέρογλου (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Νίκος Χρονάκης (εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη), εκπρόσωπος του Λευτέρη Αυγενάκη (ΓΓ Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής), Μάξιμος Σενετάκης (Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ), Βασίλειος Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου), Ευριπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης), Γρηγόρης Πασπάτης (Πρόεδρος ΔΣ Ηρακλείου), οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, Θεανώ ΒρέντζουΣκορδαλάκη, Λάμπρος Καμπουράκης, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Συριγωνάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, Χάρης Μαμουλάκης, Μαρία Καναβάκη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Στυλιανή ΑρχοντάκηΚαλογεράκη, οι Πέτρος Ινιωτάκης, Μαρίνος Πατακός, Γιώργος Βουρεξάκης, Μαρία Κασωτάκη, Μαρία ΞηλούρηΞημέρη, Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, Νίκος Γιαλιτάκης, Gian Andrea Garancini, Γιάννης Τσαπάκης, ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς και οι τέως Πρόεδροι του Ηρακλείου Ο.Α.Α. Ιωάννης Πατεράκης, Παντελής Ρυακιωτάκης και Εμμανουήλ Μαρκαντωνάκης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Αντισφαίρισης σχολικού έτους 2023-2024: Κληρώσεις & Πρόγραμμα Αγώνων

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α οι κληρώσεις του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος 2024 Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε …