Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση της Βαλκανικής Ένωσης Τένις

Ολοκληρώθηκε  στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση της Βαλκανικής Ένωσης Τένις μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, Δημήτρη Σταματιάδη.

Balkan Union 4-3

Στη συνάντηση παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α., Σπύρος Ζαννιάς.

Μετά από περίοδο 17 ετών, κατά την οποία η Ελλάδα κατείχε τη θέση του Προέδρου της Βαλκανικής Ένωσης (Σπύρος Ζαννιάς, 1997-2000, Δημήτρης Σταματιάδης 2001-2015), εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης  Τένις ο Stefan Tzvetkov, Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Τένις. Ο Δημήτρης Σταματιάδης παραμένει σαν Αντιπρόεδρος με δύο ακομη Αντιπροέδρους, τους George Cozac, Πρόεδρο της Ρουμανικής Ομοσπονδίας και τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Gohhan Donmez. Γραμματέας εκλέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας Τένις, Dusan Orlandic. Στο νέο  Δ.Σ. συμμετέχει και ο Άγης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Ο.Α. Τούμπας.

Η έδρα της Ένωσης παραμένει στη Θεσσαλονίκη.

Kατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, συνεργασία για την επιμόρφωση των προπονητών, συνεργασία για τα Διεθνή Πρωταθλήματα, που διοργανώνονται στις Βαλκανικές χώρες, προπονητικά camps για juniors κάτω των 14 ετών, επαναδιοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων juniors κάτω των 14 ετών και κοινές δράσεις για ένταξη σε   προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη θα διερευνηθεί η διοργάνωση Βαλκανικών Πρωταθλημάτων κάτω των 12 ετών και η διεξαγωγή Βαλκανικών Πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

DSC00826 «Μετά από δεκατέσσερα χρόνια επιτυχημένης Ελληνικής Προεδρίας του Δημήτρη Σταματιάδη, στην Βαλκανική Ένωση Τένις, η σκυτάλη περνάει στη γειτονική χώρα Βουλγαρία.  Εύχομαι καλή επιτυχία στον φίλο, νέο Πρόεδρο  Stefan Tzvetkov και συνολικά στην νέα Διοίκηση, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι δράσεις που αποφασίστηκαν είναι σημαντικές για το Τένις στη Βαλκανική χερσόνησο και είμαι βέβαιος ότι η συνέχεια θα επιφέρει χρήσιμες αλλαγές, σε πλέον ώριμο περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται και από τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, τόσο από την γενικότερη οικονομική κρίση όσο και από την άνοδο του Τένις στην περιοχή μας. Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μας».  

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …