Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Davis Cup Hellas - Slovakia Panathenaic Stadium

Τσιτσιπάς: «Περήφανοι που παίζουμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Θα αγωνιστούμε και για όσους επλήγησαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες»

Αντλώντας δύναμη από τους Έλληνες φιλάθλους, η Εθνική ομάδα με επικεφαλής τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα αντιμετωπίσει το Σαββατοκύριακο την Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην κλήρωση που διενεργήθηκε την Παρασκευή στην επιβλητική Αίθουσα με Δάδες του Παναθηναϊκού Σταδίου, διαμορφώθηκε το πρόγραμμα του διημέρου. Το Σάββατο στις 11:00 ο Αλέξανδρος Σκορίλας (Νο 766 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει το νούμερο 1 της Σλοβακίας, Alex Molcan (Νο 113). Με την ολοκλήρωσή του, θα ακολουθήσει ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά o οποίος αυτήν την εβδομάδα βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με αντίπαλο τον Lukas Klein (Νο 149).

Η διαδικασία της κλήρωσης έγινε από τον επιδιαιτητή, τον Ιρανό Adel Borghel, παρουσία του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Σπύρου Ζαννιά και του προέδρου της ομοσπονδίας τένις της Σλοβακίας, Miloslav Mecir.

«Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επλήγησαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Εθνικής ομάδας. Και πρόσθεσε: «Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο. Επίσης είναι πολύ ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο».

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας δήλωσε: «Όλοι έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά μέσα στο γήπεδο. Θα πάμε για κάθε μπάλα, για κάθε πόντο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα». 

Ο Μιχάλης Περβολαράκης ανέφερε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο, εδώ όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση, σαν το Davis Cup, γίνεται στο Καλλιμάρμαρο». 

O Aριστοτέλης Θάνος τόνισε: «Είναι το πιο σημαντικό τενιστικό γεγονός που έχει γίνει έως τώρα στη χώρα μας. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να παίξουμε». 

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς υποστήριξε: «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται».

Από την πλευρά του ο captain της Εθνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς είπε: «Είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν οι αγώνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή, αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά». 

Εν συνέχεια έστειλε ένα μήνυμα προς τους Έλληνες φιλάθλους: «Ζητάω τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα. Οι φίλαθλοι είναι η επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Περνάμε δύσκολες στιγμές και κυρίως στη Θεσσαλία. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα». 

Συνοπτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 16/9 (11:00)

Αλέξανδρος Σκορίλας – Alex Molcan

Στέφανος Τσιτσιπάς – Lukas Klein

Κυριακή 17/9 (11:00)

Πέτρος Τσιτσιπάς / Μιχαήλ Περβολαράκης – Lukas Klein / Igor Zelenay

Στέφανος Τσιτσιπάς – Alex Molcan

Αλέξανδρος Σκορίλας – Lukas Klein

Η συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η ΕΦΟΑ καλεί την οικογένεια του ελληνικού τένις να είναι παρούσα για να ενισχύσει την Εθνικής ομάδα στους αγώνες με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Τα ημερήσια εισιτήρια ορίστηκαν σε 10, 20 και 100 ευρώ, διαχωρισμένα σε τρεις ζώνες. Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται από την VIVA.

Η Εθνική μας ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023, που είναι οι: VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημη Μπάλα διοργάνωσης), HOWDEN, Dimello, LΥΤΤΟS Beach Hotel, & NANA Golden Beach Hotel.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΦΟΑ

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση για τα Ε1 Πρωταθλήματα

Μετά την δοκιμαστική διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Ε1, κρίνεται επιτυχημένη η νέα μορφή τους, έγινε αποδεκτή …