Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024

Ανακοίνωση Ιατρικής Επιτροπής Ε.Φ.Ο.Α

Η Ιατρική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Α. αποτελούμενη από τους:

1) Ασλανίδη Ιωάννη Οφθαλμίατρο

2) Πατσουράκο Φώτιο Καρδιολόγο

3) Φανδρίδη Μάνο Ορθοπαιδικό

Συνεδρίασε  και αφού έλαβε υπόψη την αναπτυξιακή πορεία του αθλήματος και την πληθώρα πρωταθλημάτων αλλά και αθλητών όλων των ηλικιών που συμμετέχουν, εκτίμησε ως θετικό το μέτρο της θεώρησης της κάρτας Υγείας του αθλητού από Καρδιολόγους μετά από τις ενδεδειγμένες εξετάσεις, μέτρο με το οποίο διαφυλάσσεται η υγεία των αθλητών. Ομόφωνα  αποφάσισε να προτείνει στην ΕΦΟΑ τα κάτωθι:

  1. Την δημιουργία ειδικού χώρου στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΑ όπου θα αναρτώνται ιατρικά άρθρα κατάλληλα διαμορφωμένα για την ενημέρωση αθλητών, και των γονέων τους όπως και προπονητών και στελεχών του αθλήματος.
  2. Σύσταση προς τους αθλητές να κάνουν τις δέουσες εξετάσεις για την διαφύλαξη της υγείας τους σύμφωνα με τις προτάσεις των θεραπόντων ιατρών.

3.Εφιστά την προσοχή στους ιατρούς των αγώνων για τη σωστή τέλεση των καθηκόντων τους. Στα πλαίσια αυτά θα εκπονηθεί μελέτη για την σωστή οργάνωση του Ιατρείου Αγώνων σύμφωνα με τις ανάγκες του αθλήματος.

  1. Προτείνει την διοργάνωση ημερίδας για την ενημέρωση του κοινού (αθλητών, συνοδών, γονέων, προπονητών, παραγόντων) σε θέματα ιατρικά όπως: Προληπτική
    Ιατρική, κακώσεις και αποκατάσταση, διατροφή, ψυχική υποστήριξη αθλητών, αθλητική όραση.
  2. Προτείνεται διοργάνωση ημερίδας εκπαίδευσης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Πρώτων Βοηθειών για προπονητές και στελέχη Αθλητικών Ομίλων με την συνεργασία και την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
  3. Οι τρείς Ιατροί της επιτροπής θέτουν τους εαυτούς τους και τις υποδομές που εργάζονται εθελοντικά για τις ανάγκες της ΕΦΟΑ.

Ιανουάριος 2019

Η Ιατρική Επιτροπή της ΕΦΟΑ

Ασλανίδης Ιωάννης

Πατσουράκος Φώτιος

Φανδρίδης Μάνος

Διαβάστε Επίσης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

ΤΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ Superior με διπλό κρεβάτι: 120€ Μονόκλινο: 93€ …