Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Ολοκλήρωση 1ης φάσης διαλόγου. Ενημέρωση 12/4/2020

email επικοινωνίας:  dialogos@efoa.gr  

Διαδικασία και όροι διαβούλευσης

Θέματα διαβούλευσης 5-11 Απριλίου 2020

12 Απριλίου 2020

ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ:

1ο Θέμα:

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα, όταν με το καλό επανέλθουμε στην κανονικότητα θα είναι:

 • Το Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας αν και μέχρι πότε πρέπει να διεξαχθεί. Κανονικά διεξάγεται μέσα στη Σχολική χρονιά. Θα υπάρξουν όμως δυσκολίες όπως π.χ. πως θα λάβουν μέρος σε αυτό παιδιά τα οποία θα έχουν αποφοιτήσει κ.λπ.
 • Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (τζούνιορς και Ανδρών – Γυναικών), για το οποίο υπάρχει χρονικός περιορισμός (κανονικά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Αυγούστου).

Όταν με το καλό οριστούν αυτά τα δύο πρωταθλήματα τότε θα κτίσουμε το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων.

Σίγουρα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές όπως:

 • Διεξαγωγή όλου του Πανελληνίου τζούνιορς την ίδια βδομάδα με ανάθεση αγώνων σε υποδομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες συντόμευσης και μη συνωστισμού (με κέντρο την Αθήνα, αλλά και αν χρειαστεί, αξιοποίηση μεγάλων εγκαταστάσεων εκτός Αττικής).
 • Σπάσιμο των Ε-2 (14 και 12-16 όπως τα Ε3) ώστε την ίδια βδομάδα να υπάρχουν, ταυτόχρονα, αγώνες σε 6 Ενώσεις κάθε φορά, για λιγότερες μετακινήσεις και οικονομία χρόνου και χρήματος.
 • Πολλά Ε3 (κατά προτίμηση ΟΠΕΝ όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις) με σχεδιασμό ολοκλήρωσης σε 2 ημέρες (Σ/Κ).
 • Προσαρμογή της Βαθμολογίας με δεδομένο το πάγωμα, ώστε να υπάρξει ομαλή μεταβατική περίοδος.

Τα Διεθνή ως γνωστόν μέχρι 13 Ιουλίου δεν θα γίνουν και  για τα επόμενα, αναγκαστικά, θα περιμένουμε.

2ο Θέμα:

Η ολοκλήρωση, σε λίγο χρόνο,  της 2ης φάσης  μηχανογράφησης, η οποία περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές κάθε είδους,  πιστεύουμε να ικανοποιήσει όλα όσα έχουν αναφερθεί  στον παρόντα διάλογο από προηγούμενες τοποθετήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή όμως, με ανάλογους περιορισμούς, απαιτείται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την (αυστηρή) νομοθεσία.

Στο ηλεκτρονικό sign in θα υπάρξουν αντικειμενικές δυσκολίες αφού τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό της ΕΦΟΑ και αυτή πρέπει εντός ελαχίστου χρόνου να τα στέλνει στους διοργανωτές για την κάλυψη των εξόδων διεξαγωγής με τα ανάλογα παραστατικά κ.λπ.

Όλες οι τυχόν ηλεκτρονικές πληρωμές πρέπει να  διενεργούνται μέσω του ασφαλέστατου περιβάλλοντος e-efoa.gr.

——————–

ΣΓΟΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ:

 ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΦΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ                                      ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ  ΕΦΟΑ.

Αγαπητοί φίλοι,

Ελπίζοντας ότι  όλοι είσθε καλά και υγιείς μέσα  στις δύσκολες και πρωτόγνωρες  συνθήκες που βιώνουμε  όλοι μας, λόγω της πανδημίας civid -19 και

χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την  διαβούλευση της διαμόρφωσης του αγωνιστικού προγράμματος της ΕΦΟΑ στην παρούσα συγκυρία , εκ μέρους μου προτείνονται τα ακόλουθα:

Βασική προτεραιότητα της ΕΦΟΑ θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι τα τρία πρωταθλήματα δηλαδή , Σχολικό πρωτάθλημα , Πανελλήνιο Πρωτάθλημα juniors και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Ανδρών Γυναικών, τα οποία παρέχουν διευκολύνσεις,  προνόμια και υποτροφίες στους αθλητές.

Μετά την άρση των μέτρων , θα πρέπει να υπάρξει ένας εύλογος χρόνος  δύο ή τριών εβδομάδων, ώστε οι Ενώσεις, Σύλλογοι, Προπονητές και Αθλητές να μπορέσουν να προσαρμοσθούν και να προετοιμαστούν για την συμμετοχή του στις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Στο διάστημα αυτό  θα μπορούν οι Ενώσεις να διοργανώσουν πρωταθλήματα   Ε3 για την σχετικά ανέξοδη και συντομότερη προσαρμογή τους.

Μετά το ανωτέρω διάστημα,  θα πρέπει να εφαρμοσθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας με μικρές αλλαγές , όπου θα απαιτηθούν και με διαβάθμιση των πρωταθλημάτων, προτάσσοντας τα πρωταθλήματα Ε2 και μετά τα Ε1.

Σε ότι αφορά την βαθμολογία των αθλητών θα πρέπει να συμβαδίσουμε με τις προτάσεις της ITF  και της Τ.Ε.

Στο δεύτερο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΕΦΟΑ,  πιστεύω ότι, παρόλο που λειτουργεί και επιλύει πολλά προβλήματα,  θα πρέπει να επεκταθεί και σε όλες τις συναλλαγές της Ομοσπονδίας.

Τέλος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος , εκφράζω ως μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΕ την σύμφωνη  γνώμη του .

ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

———————-

Παπανικολάου Κωνσταντίνος:

Την πρώτη ημέρα της διαβούλευσης έγραψα και εγώ κάποια πράγματα.

Διαβάζοντας όμως όλες τις προτάσεις διαπίστωσα ότι, λίγο ή πολύ, συμφωνούν μεταξύ τους, δηλαδή στο σχολικό και στα Πανελλαδικά λόγο μοριοδότησης. Η τελική πρόταση μου είναι, να διεξαχθούν το σχολικό και τα Πανελλαδικά Α/Γ juniors, λόγο μορίων, κανονικά με βαθμολογία και τα υπόλοιπα Ε1- Ε2 να καταργηθούν. Να γίνουν μόνο τα Ε3, ίσως open, μόνο για τον λόγο να βρίσκονται οι αθλητές/τριες σε αγωνιστικό ρυθμό και αυτά δίχως βαθμολογία για να μην δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην βαθμολογία την επόμενη χρονιά, από την 11η εβδομάδα που σταμάτησε, έως την 29η όπως ανέφερε και ο κύριος κουτσαύτης. Να συνεχιστεί το 2021 από εκεί που σταμάτησε το 2020 και με τις βαθμολογίες όπως έχουν, δηλαδή όπως έγινε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τα διεθνή να τα συζητήσει η ομοσπονδία με την ITF και TE

———————

Μιχαηλίδης Αθανάσιος:

Καλησπέρα εύχομαι υγεία σε όλους μας,

1ο ΘΕΜΑ

Προτεραιότητα μετά την επανέναρξη των αγώνων θα πρέπει να έχουν το σχολικό πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο 12-14-16. Η εκκίνηση του αγωνιστικού προγράμματος θα πρέπει να γίνει 2 εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων αποκλεισμού με την διεξαγωγή Ε3(open) σε όλες τις Eνώσεις. Για το υπόλοιπο πρόγραμμα θα μπορούσε να ακολουθηθεί το ήδη υπάρχον με κάποιες προσθήκες Ε2 ή Ε1 αν είναι εφικτό.

Δυστυχώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα μέτρα περιορισμού μπορεί να επανέλθουν μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, κατά συνέπεια θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους προηγούμενους μήνες με σημαντικούς αγώνες. Η εφορία αγωνιστικού σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή θα πρέπει να ορίσει τις προτεραιότητες και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Τέλος με προβληματίζει κατά πόσο διεθνείς θα είναι φέτος κάποιοι αγώνες καθώς δεν βλέπω να γίνονται πολλές μετακινήσεις από το εξωτερικό.

2ο ΘΕΜΑ

Για το δεύτερο θέμα νομίζω ότι η ΕΦΟΑ είναι στην σωστή κατεύθυνση για την πλήρη ψηφιοποίηση-αυτοματοποίηση του αθλήματος. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι το ηλεκτρονικό sign-in (κατόπιν πληρωμής) και η κλήρωση από την προηγούμενη μέρα ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των αθλητών-συνοδών την πρώτη μέρα των αγώνων.

Με εκτίμηση

———————

ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ):

ΘΕΜΑ 1Ο

Όταν με το καλό επιστρέψουμε στην  ‘’κανονικότητα’’  , θα πρέπει να  δοθεί ένα εύλογο διάστημα  ενός μηνός για την προετοιμασία-επιστροφή των αθλητών-τριών στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Μέσα στον μήνα αυτό θα πρέπει να διοργανωθούν από τις ενώσεις  Ε3, που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή.Κατόπιν θα πρέπει να δρομολογηθούν  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα juniors , το Σχολικό πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών –γυναικών , για ευνόητους λόγους. Για τα διεθνή πρωταθλήματα, τις συμμετοχές και την βαθμολογία , θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τις αποφάσεις της  ITF και της Tennis Europe.

ΘΕΜΑ 2Ο

Ίσως θα μπορούσε να γίνει ηλεκτρονικό sign-in , προς αποφυγή του συνωστισμού, με βάση τα νέα δεδομένα.

Με εκτίμηση

Αλεξίου Νίκος

—————————–

ΠΑΡΙΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:

( Ομοσπονδιακός προπονητής  Θ΄ Ένωσης )

Αξιότιμοι κύριοι του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.

Αγαπητοί φίλοι.

Εύχομαι υγεία, καλή δύναμη και υπομονή σε όλους.

1ο  θέμα

Προτεραιότητα  είναι η διεξαγωγή του Σχολικού Πρωταθλήματος και έπεται η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προκειμένου οι αθλητές να διεκδικήσουν  τους στόχους τους. Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει ο προγραμματισμός των πρωταθλημάτων Ε3, Ε2 και Ε1.

Επίσης πριν την διεξαγωγή οποιουδήποτε πρωταθλήματος καλό θα ήταν να υπάρξει μια περίοδος προετοιμασίας των αθλητών 2-3 εβδομάδων.

2Ο Θέμα

Είναι γεγονός πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Φ.Ο.Α έχει λύσει ένα σημαντικό αριθμό προβλημάτων  ωστόσο υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ευχές για γρήγορη επανέναρξη !!!

Με εκτίμηση

Γεώργιος Παρίσσης

————————–

ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ -ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:

Ομοσπονδιακοί Προπονητές

Αγαπητοί συνεργάτες ,γονείς ,αθλητές διοικητικοί

Θέλοντας να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας και τη συμμετοχή των προπονητών και γονέων στη διαβούλευση έχουμε να επισημάνουμε τα εξής

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, περιθώριο 4 εβδομάδων για προετοιμασία (σταδιακή προσαρμογή των αθλητών ).Αυτό βέβαια σε συνάρτηση με το πότε θα γίνει η άρση.

Επιβεβλημένη η διεξαγωγή του Πανελληνίου ΑΝΔΡΩΝ -ΓΥΝΑΙΚΩΝ των πανελληνιών juniors και του Σχολικού Πρωταθλήματος

Στο τέλος της περιόδου προσαρμογής διεξαγωγή Ε3 και την επόμενη βδομάδα διεξαγωγή Ε2, έτσι σταδιακά ανεβάζουμε την ένταση .

Σκοπός να φτάσουμε σε εύλογο χρόνο στη διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οσον αφορά το σχολικό Πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί αλλά εξαρτάται από το Υπουργείο Παιδείας και τον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς

Για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΦΟΑ ,οδηγός θα πρέπει να ναι οι δοκιμασμένες “συνταγές” της TE και ITF

———————-

Εμμανουήλ Κοντορούσης (γονέας):
Αξιότιμοι Κύριοι,

Δράττομαι της ευκαιρίας έναρξης διαλόγου για να σας προτείνω δύο πολύ βασικά θέματα για μελλοντική συζήτηση. Η ανάπτυξη του τένις στηρίζεται στην προσέλκυση νέων παιδιών στο άθλημα και οι δύο παρακάτω προτάσεις εστιάζουν ακριβώς σε αυτό.

α) Στη χώρα μας λειτουργούν πολλά αθλητικά σωματεία και clubs που ασχολούνται με την εκμάθηση του αθλήματος σε μικρά παιδιά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος «κεντρικός έλεγχος» από την Ομοσπονδία για τον τρόπο (μεθοδολογία, αριθμός και ηλικία παιδιών ανά γκρουπ, προπονητές κλπ.) και το εξοπλισμό (ειδικές μπάλες ανά ηλικία, μέγεθος γηπέδου κ.α.) που χρησιμοποιεί ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις να αποθαρρύνονται τα παιδιά και να εγκαταλείπουν νωρίς το άθλημα. Θα μπορούσε η Ομοσπονδία να έχει κεντρικό και τακτικό έλεγχο σε σωματεία και club ώστε να τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες εκμάθησης;

β) Πέρα από τον οργανωμένο αθλητισμό, για να αγαπήσει ένα παιδί κάποιο άθλημα (και κατά συνέπεια να θελήσει να «εκτεθεί» σε αγωνιστικό επίπεδο με άλλα καλύτερα-πιο προχωρημένα παιδιά), πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο «μαζικός αθλητισμός» που ξεκινά με ελεύθερο χρόνο με τους γονείς στο γήπεδο. Με δεδομένη την έλλειψη ελεύθερων και αξιόλογων γηπέδων (τα περισσότερα γήπεδα τένις ή βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση, με επικίνδυνες λακκούβες, χωρίς φωτισμό, σχισμένα φιλέ, κ.α. ή είναι μόνιμα δεσμευμένα και κλειδωμένα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, από συμφωνίες που έχουν κάνει σωματεία με τους εκάστοτε Δήμους για την «οικειοποίηση» των όποιων ελεύθερων δημοτικών γηπέδων προς όφελός τους. Έχει η Ομοσπονδία κάποιο πρόγραμμα μαζικής ανάπτυξης του αθλήματος, π.χ. με τη δημιουργία και την επιτήρηση καλής λειτουργίας ελεύθερων γηπέδων τένις σε κάθε γειτονιά, ώστε να κάνουν τα παιδιά δωρεάν και με οικεία πρόσωπα (όπως οι γονείς) τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα;

Πιστεύω και ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς, ότι τα παραπάνω θέματα είναι «θεμελιακά» για την ανάπτυξη του τένις στη χώρα μας και πως η Ομοσπονδία, πέρα από τα διαδικαστικά θέματα για τα οποία ξεκίνησε τώρα η συζήτηση, θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να εστιάσει και σε αυτά.

Με εκτίμηση,

Εμμανουήλ Κοντορούσης

————————–

Αλέξανδρος Καπέλλος:

Κύριοι,

Κατ’ αρχήν να αναφέρω ότι η πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ για τη διεξαγωγή της παρούσας διαβούλευσης είναι άξια συγχαρητηρίων και βελτιώνει σημαντικά το άθλημα.

Επί των δύο θεμάτων:

Θέμα 1ο

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του Υπ. Παιδείας για την υπολειπόμενη σχολική χρονιά, προτείνεται:

 • Περίοδος προσαρμογής / προετοιμασίας 2 έως 3 εβδομάδων, με απόφαση της ΕΦΟΑ, για λόγους προσαρμογής, αποφυγής τραυματισμών, επανάκτησης αγωνιστικής κατάστασης κλπ στην οποία θα γίνονται οι προπονήσεις των αθλητών.
 • Προαιρετικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής, διοργάνωση από τις κατά τόπους ενώσεις πρωταθλημάτων, μη βαθμολογούμενων, ανοιχτής συμμετοχής, 32-άρι ταμπλό με συμμετοχή μόνο στην κατηγορία στην οποία ανήκουν οι αθλητές (ώστε να ολοκληρώνονται σε ένα Σαββατοκύριακο).
 • Με τη λήξη της περιόδου προσαρμογής, συνέχιση / επανέναρξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με το ήδη υπάρχον αγωνιστικό πρόγραμμα και μόνη εμβόλιμη προσθήκη το Πανελλήνιο (και το Σχολικό) από 1-15/7 ή 1-11/9 (ενδεχομένως με ακύρωση του 4ου Ε1) και πάντως κατά τη διάρκεια σχολικών διακοπών, εκτός Αυγούστου.
 • Εννοείται ότι η έναρξη διεξαγωγής βαθμολογούμενων Ε3 από τις ενώσεις, θα πρέπει να γίνει μετά το πέρας της περιόδου προσαρμογής (που θα έχει ορίσει η ΕΦΟΑ) και εφόσον αυτά έχουν εγκαίρως προκυρηχθεί.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, εφόσον η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει το ίδιο όλους τους αθλητές, προτείνεται να παραμείνει όσο το δυνατό πιο απλό το θέμα, δηλαδή κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος – μετά την περίοδο προσαρμογής – να ισχύσει για όλους η βαθμολογία προ της διακοπής του, χωρίς δηλαδή να έχουν αφαιρεθεί βαθμοί λόγω παρέλευσης 12-μηνου.

Η προσθήκη ή η αφαίρεση βαθμών θα ξεκινήσει από την επανέναρξη κανονικά, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγωνιστικού έτους, όπως ίσχυε.

Θέμα 2ο

Είναι γεγονός ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-efoa έχει διευκολύνει σημαντικά τους συμμετέχοντες στο άθλημα.

Ως βελτίωση και εμπλουτισμός της με νέες υπηρεσίες προτείνονται:

 • Ηλεκτρονικό signin – πληρωμή, κατά τα πρότυπα του Πανελληνίου με κλήρωση: αποφεύγεται η ταλαιπωρία – και ειδικά κατά το αρχικό διάστημα της επανέναρξης – ο συνωστισμός αθλητών και συμμετεχόντων.
 • Ηλεκτρονική δήλωση απόσυρσης ή καθυστερημένης απόσυρσης: μέσα από το e-efoa, όπως οι δηλώσεις συμμετοχής, με δυνατότητας επισύναψης των απαραίτητων δικαιολογητικών / εγγράφων.
 • Ηλεκτρονική κλήρωση: δημιουργία πεδίου web εφαρμογής κλήρωσης για τους διοργανωτές όλων των πρωταθλημάτων με στόχο την αύξηση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας κατά τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
 • Δυνατότητα επικοινωνίας ή εμφάνισης στοιχείων επικοινωνίας μεταξύ των αθλητών: μετά από αίτημα για επικοινωνία (μέσω κατάλληλου πεδίου στο e-efoa) και δυνατότητα αποδοχής ή απόρριψης από τον αποδέκτη του αιτήματος.
 • Αποστολή ειδοποιήσεων σε mail / sms: είτε αυτόματων (πχ έγκαιρη ειδοποίηση λήξης πιστοποιητικών αθλητή, εκκρεμότητες κλπ) είτε μη αυτόματων από ένωση/διοργανωτή/ΕΦΟΑ (πχ για αναβολή, αλλαγή ημερ/νιών κλπ)

———————–

Παπαδημητρίου  Δημήτρης :

Ομοσπονδιακός Προπονητής –Ε ΕΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Είναι αδιαμφισβήτητα σίγουρο, ότι αυτό που βιώνουμε τις μέρες μας στην πατρίδα μας αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι, έχει επηρεάσει σαφώς και το αγαπημένο μας άθλημα το τένις με την αναγκαστική παύση όλων των δραστηριοτήτων γύρω από αυτό (προπονήσεις, αγώνες, σχολικά πρωταθλήματα κλπ).

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν το γεγονός ότι μή έχοντας στα χέρια μας κάποια δεδομένα για το πότε θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα και κατ επέκταση για το πότε θα μας επιτραπεί και πάλι να ξαναγυρίσουμε στους αγωνιστικούς χώρους, θα ήθελα να καταθέσω  την εξής άποψη:

Θεωρώ ότι τρία είναι τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα, τα οποία όταν με το καλό επανέλθουμε ,πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθούν : 1. Σχολικό Πρωτάθλημα( φυσικά εδώ εμπλέκεται το Υπουργείο Παιδείας) 2.Πανελλήνιο Junior  3.Πανελλήνιο Ανδρών & Γυναικών διότι μέσα απο αυτές τις διοργανώσεις  οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μόρια, διευκολύνσεις και κάποια προνόμια ,σεβόμενοι πάντα και μην ξεχνώντας την προσπάθειά τους και σαν μαθητές.

(Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα για τον λόγο ότι κανείς μας δεν ξέρει ακόμη τίποτα).

Όταν με το καλό θα τελειώσουν όλα, που όλοι αυτό ευχόμαστε, νομίζω ότι ο αγωνιστικός σχεδιασμός με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα βρει ξανά τον δρόμο του.

Σας ευχαριστώ

——————————–

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΟΣ:

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή  είναι για όλους μας πρωτόγνωρη. Το τένις αλλά και όλος ο αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Βγαίνοντας από αυτή την άσχημη κατάσταση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η επανεκκίνηση  της καθημερινότητας χρειάζεται  δουλειά. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα τρία  πρωταθλήματα τα οποία δίνουν στους αθλητές μας μόρια, προνόμια και διευκολύνσεις. Και αυτά είναι το Σχολικό, το Πανελλήνιο junior και το Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών. Πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές, αντιμετωπίζοντας ενωμένοι όλες τις δυσκολίες για το καλύτερο των αθλητών μας, των συλλόγων μας, της Ομοσπονδίας μας, του Τένις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

 ———————–

 11 Απριλίου 2020

Πάρης Παντελίδης:

Αγαπητοί φίλοι

ως γονέας αθλητών , προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω  αν αυτό που βιώνουμε είναι εικονικό η πραγματικό ,θεωρώ ότι το να επιθυμούμε να προγραμματίσουμε Πανελλήνιο και Σχολικό πρωτάθλημα καθώς και Ε1 και Ε2 πρωταθλήματα ,φαίνεται μάλλον ουτοπικό.

Η σύνθεση απόψεων είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα , όμως στην παρούσα στιγμή δεν μπορεί  ή ίσως είναι πρόωρο να δώσει λύσεις. Με δεδομένη την  παύση τριών  μηνών και την όχι και τόσο καλή  υποδομή σε εγκαταστάσεις της χώρας μας  , θα χρειαστεί ένα τετράμηνο για να ανακάμψουμε. Πόσοι από εμάς που κυκλοφορούμε όλο αυτό το διάστημα ως χειρούργοι εν ώρα εργασίας ,θα συνωστιστούμε ξανά   και  αν ναι πόσο σύντομα ,σε ξενοδοχεία , εστιατόρια και μέσα μεταφοράς για να συμμετάσχουν τα παιδιά μας σε κάποιο τουρνουά μακριά από τις έδρες μας;

Αυτό που προέχει άρα είναι ο προγραμματισμός της επανεκκίνησης του αθλήματος  αναζητώντας τη συνδρομή όσων  διαθέτουν βαθιά γνώση του αγωνίσματος της αντισφαίρισης .Ας ξεχάσουμε προς το παρόν βαθμολογίες και ας αντιληφθούμε όλοι,  ότι το ζητούμενο είναι η συμμετοχή σε αγώνες ,  προς το παρόν σε τοπικό επίπεδο,  ακόμη και χωρίς το βαθμολογικό κίνητρο. Ίσως αυτό  να λειτουργήσει και θετικά .

Ας αποδεχτούμε επίσης  ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι σύλλογοι-σωματεία κυρίως της Αττικής- αλλά όχι μόνο-  που διαθέτουν μισθωμένες ιδιωτικές εγκαταστάσεις .Εκεί που προπονούνται τα παιδιά αρκετών  εξ υμών .Εκτός του ότι έχουν πληγεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό ,θα κληθούν να επαναφέρουν τα παιδιά μας στην πρότερή τους κατάσταση με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο. Αυτή η ανάταξη των junior αθλητών είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει με απόλυτη επιτυχία.

Εύχομαι όλοι να επιστρέψουμε υγιείς στην «κανονικότητα» ,ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα.

———————–

Α.Α. (γονέας αθλητή U16, Β΄ Ένωση):

Αξιότιμοι κύριοι,

Να ευχηθώ υγεία και καλή δύναμη σ όλους. Οι συνέπειες αυτής της διακοπής ή και κάποιας επόμενης με προβληματίζουν σχετικά με το μέλλον των αθλητών μας, και ειδικά των κατηγοριών «μεγάλα U14», «U16», «U18». Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση των σχεδίων και των ονείρων αυτών των αθλητών είναι πλέον στενά και πως το άγχος για διάκριση θα είναι μεγαλύτερο. Η μεγάλη αποχή εκτός από τις επιπτώσεις της στον αθλητή θα επιφέρει δυσκολίες τόσο σε γονείς (λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στο 2ο εξάμηνο) όσο και οικονομικές ζημιές σε προπονητές και συλλόγους (έλλειψη εσόδων).

Φαντάζομαι ότι ανάμεσα μας υπάρχουν πλέον πολλοί αθλητές και γονείς των παραπάνω 3 κατηγοριών που βρίσκονται μετά από χρόνια θυσιών μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Επομένως νομίζω πως οι προτάσεις μας δεν πρέπει να αφορούν μόνο τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων αλλά και πως άμεσα ή μέσα από την διεξαγωγή των αγώνων θα εμψυχωθούν οι αθλητές μας ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους.

                Όσον αφορά το παρόν:

Πρέπει να επιδιώξουμε την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων και την διευκόλυνση των αθλητών μας ώστε να μπορούν να γυμνάζονται ατομικά και μόνο σε ανοικτά αθλητικά κέντρα (με την επίδειξη του Δελτίου Αθλητή). Συμφωνώ με τα μέτρα που θεσπίστηκαν για την προστασία όλων μας αλλά αν διαθέταμε ένα δικό μας τεκμηριωμένο risk assessment ίσως να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τους αθλητές μας (και αυτό θα πρέπει να γίνεται σε κάθε μεταγενέστερη κρίση). Στα πλαίσια αυτού του risk assessment θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε προς τους αρμοδίους φορείς ότι ένας αθλητής που γυμνάζεται ατομικά με τον προπονητή του ή μόνος σε έναν τοίχο προπόνησης ενός αθλητικού κέντρου, δεν επιβαρύνει την διασπορά του ιού.  Συγκεκριμένα μπορούν να υπάρχουν τα εξής προληπτικά μέτρα: ατομική προπόνηση σε ανοιχτό γήπεδο όπου ο προπονητής θα φοράει γάντια και ο κάθε αθλητής θα έχει τις δικές του μπάλες προπόνησης.

Έτσι δε θα χρειαζόταν να ψάχνουμε πυλωτές, πάρκινγκ κλπ. για να χτυπήσει ο αθλητής μας καμία μπάλα, που όλοι γνωρίζουμε στο άθλημα μας πόσο σημαντικό είναι. Δεν μιλώ για την φυσική κατάσταση, γιατί γι’ αυτήν θεωρητικά υπάρχουν λύσεις.

Όσον αφορά το μέλλον:

 • 1 μήνας για προετοιμασία των αθλητών μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων και στο τέλος αυτού του μήνα 1-2 Ε3.
 • Το σχολικό και πανελλαδικό πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνουν σε χρόνο που η κατάσταση των αθλητών τους επιτρέπει την διεκδίκηση των στόχων τους. Όχι δηλ. μέσα στο καλοκαίρι, ίσως πριν την έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο.
 • Τα πρωταθλήματα που χάθηκαν ή θα χαθούν είτε θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της περιόδου δηλ. μετά τις 10 Νοεμβρίου, για να αποφευχθεί τώρα ο προβληματισμός που, ποιος κ.α.. Εναλλακτικά κι εφόσον δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, θα μπορούσαν οι βαθμολογίες από τα χαμένα πρωταθλήματα να πριμοδοτήσουν τα επόμενα δηλ. η βαθμολογία του Ε2 που χάθηκε να προστεθεί σε ένα επόμενο Ε2 το οποίο θα είναι open, δηλ. περισσότερες από 56 συμμετοχές και σε περισσότερες από 3 έδρες διοργάνωσης (έτσι θα έχουν όλοι ελπίδα για κάποια επιτυχία και την συγκομιδή βαθμών), και η βαθμολογία του Ε1 που χάθηκε να προστεθεί στο επόμενο Ε1 το οποίο αντιστοίχως θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο πανελλαδικού. Οι αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο στις κατηγορίες τους. Προϋπόθεση οι έδρες όπου θα γίνουν τα παραπάνω να διαθέτουν πολλά γήπεδα.

Μ αυτόν τον τρόπο διατηρείται η εντός του έτους μέγιστη βαθμολογία που μπορεί να πάρει ένας αθλητής στην κατηγορία του από τα πρωταθλήματα. Επίσης θεωρώ ότι έτσι θα δοθούν οι ευκαιρίες για αγώνες αυξάνοντας ενδεχομένως και την συμμετοχή των αθλητών κερδίζοντας τον στόχο της τόνωσης του ενδιαφέροντος και της ψυχολογίας των αθλητών μας (γιατί οι αγώνες θα έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον) ενώ δεν θα υπάρξει το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η λύση με την υλοποίηση περισσότερων πρωταθλημάτων σε μικρότερη περίοδο.

Τα παραπάνω τα καταθέτω στην λογική του brainstorming που γίνεται. Αν είναι χρήσιμα ή όχι θα το κρίνετε εσείς.

Ωστόσο σε απάντηση του αρχικού μου προβληματισμού θα πρέπει εμείς ο γονείς να βρούμε την δύναμη και τους πόρους να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών μας και η ομοσπονδία ως αρωγός θα πρέπει να είναι δίπλα σε κάθε έναν αθλητή χωριστά και να βρει τρόπους ώστε να του δώσει τις ευκαιρίες να προπονηθεί και να αγωνιστεί (είτε εντός είτε κι εκτός Ελλάδας).

Με εκτίμηση

———————

Καραπρώιμου Κούλα:

(προπονήτρια Α  Ένωσης – μητέρα αθλητών Α14 και Κ12 ΑΟΑ Πρωταθλητών Καβάλας)

 

1ο θέμα

 1. Σαφώς και έχει προτεραιότητα η διεξαγωγή του Σχολικού Πρωταθλήματος. Ο αρμόδιος όμως για την ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το Υπουργείο Παιδείας.
 2. Όσο αναφορά στην δεύτερη προτεραιότητα πού είναι η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Junior, ειδικά για την κατηγορία 18, λόγω της μοριοδότησης των αθλητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο. Ανάλογα με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων ίσως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την ημερομηνία πού ήταν προκαθορισμένο να γίνει εξαρχής δηλαδή στις 13-17 Ιουλίου. Η ιδανικότερη ημερομηνία διεξαγωγής του για τις κατηγορίες 14 και 16 ίσως να είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου μετά τα ΤΕ U16 που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας. Το Πανελλήνιο για την κατηγορία 12 μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα αφού οι αθλητές δεν εμπλέκονται στα ΤΕ U16 και είναι η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών/τριών. Η κατηγορία κάτω των 10 μπορεί να πραγματοποιηθεί κάπου μέσα στον Ιούλιο.
 3. Τον μήνα Ιούλιο, λόγω τον υποχρεώσεων που έχουν οι εθνικές ομάδες στο εξωτερικό (U12 στις 23-26/7 Α Φάση και 6-9/8 Β Φάση, U14-16-18 Ατομικό στις 20-26/7 και U16&18 Ομαδικό στις 29-31/7) προτείνεται η διεξαγωγή Ε1 στις 11-16/7 και Ε2 στις 26-30/7. Σε περίπτωση που η ΤΕ ακυρώσει τις παραπάνω διοργανώσεις τότε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί Ε1 ή ακόμη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Ε2 να πραγματοποιηθεί 11-16/7. Το πρόγραμμα από τον Αύγουστο και μετά να κυλήσει για τα Ε1 και Ε2 όπως είναι ήδη διαμορφωμένο, τουλάχιστον σε ότι σχετίζεται με τις ημερομηνίες.
 4. Αφού ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα επιτακτική ανάγκη είναι ο άμεσος επαναπρογραμματισμός τον Ε3, αφού μέσω αυτών θα πραγματοποιηθεί η ομαλή μετάβαση των αθλητών από την πλήρη απραξία στην αγωνιστική προετοιμασία με ασφαλέστερο τρόπο. Η δική μας Ένωση πχ έχει μόνο ένα Ε3 μέχρι το τέλος του 2020 και αυτό είναι το τελευταίο ΣΚ του Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες 10-14 και το πρώτο του Οκτώβρη για τις κατηγορίες 12-16. Δεν μπορώ να έχω γνώμη για τις υπόλοιπες, αλλά αν μας επιτραπεί να μπούμε στο γήπεδο ως τα τέλη του Μάη, τότε ο Ιούνιος θα πρέπει να γεμίσει με Ε3. Αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν κάθε Σαββατοκύριακο για να προετοιμαστούν οι αθλητές/τριες.
 5. Όσο αφορά στο κομμάτι της βαθμολογίας η πρόταση του κ. Κουτσάφτη ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

2ο Θέμα

 1. Σίγουρα το ηλεκτρονικό sing in θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για την αποφυγή του συνωστισμού.
 2. Η προκαταβολική κλήρωση σίγουρα κρύβει κινδύνους να μην εμφανιστεί κάποιος την ημέρα των αγώνων. Σε περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να παρθούν κάποιο μέτρα – ποινές για όποιον δεν εμφανίζεται πχ μείωση της βαθμολογίας ή αποκλεισμός από την επόμενη διοργάνωση. Το πρόβλημα αυτό ίσως λυνόταν αν στα Ε1 και Ε2 αφού γίνει ηλεκτρονική πληρωμή, οι αθλητές να ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν φυσική παρουσία την προηγούμενη ημέρα, όπως γίνεται στα ΤΕ.

Ελπίζω να περάσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε όλοι και να τα πούμε σύντομα από κοντά

Να είστε όλοι καλά

 

10 Απριλίου 2020

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Α. ΝΕΣΤΩΡ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

 Επικροτούμε την πρωτοβουλία που πήρε η ομοσπονδία μας και θα θέλαμε κι εμείς να εκφράσουμε τις απόψεις μας πάνω στα σημαντικά θέματα.

ΘΕΜΑ 1ο

Η αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας και η αναστολή λειτουργίας όλων των συλλόγων ήταν σαφώς αναγκαία αλλά φέρνει στο προσκήνιο αρκετά προβλήματα. Αρχικά κανείς δεν είναι  σε θέση να γνωρίζει πως και πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Θεωρούμε  ότι,  όταν οι σύλλογοι ξεκινήσουν τη λειτουργία τους,  τότε είναι αναγκαίο να δοθεί σε συλλόγους, προπονητές και αθλητές ένα χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες. Πιστεύουμε ότι το διάστημα του ενός μήνα είναι απαραίτητο. Επίσης θα ήταν σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, να διεξαχθούν κάποιοι αγώνες με λιγότερες συμμετοχές (Ε2,Ε3)  πριν το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έτσι ώστε οι ενεργοί αθλητές που θα συμμετέχουν, να έχουν προετοιμαστεί καλύτερα για το σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς.

ΘΕΜΑ 2ο

Στα πλαίσια μιας ευρύτερης ενασχόλησης όλων με την τεχνολογία, που πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, η ΕΦΟΑ εναρμονίζεται με αυτό και οι κινήσεις, όσων αφορά τις  ηλεκτρονικές υπηρεσίες, φαίνονται να βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Είναι εύκολες για το μεγαλύτερο αριθμό των χρηστών και καθόλου χρονοβόρες .  Θα θέλαμε,  λοιπόν, να προτείνουμε  την ηλεκτρονική εγγραφή στους αγώνες (ηλεκτρονικό sign in). Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το άθλημά μας, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη αναμονή στους αγώνες,  που αποτελεί συνεχώς τροχοπέδη για πολλούς γονείς και συνοδούς.

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας σε όλους.

Υπομονή και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Το Δ.Σ. του Ο.Α. Νέστωρ Γιαννιτσών και το προπονητικό επιτελείο.

————————-

Βισβίκης Γεώργιος (πατέρας αθλητή/τριας) ΑΚΑ Μαραθώνα:

Θέμα 1ο

 1. Διενέργεια όλων των τουρνουά σε OPEN κλειστα 32αρια με δυνατοτητα και διπλων.
 2. Ανάλογα την δυναμικότητα (βαθμολογία) των συμμετεχόντων αθλητών, το τουρνουά να δίνει ανάλογη βαθμολογία. (πχ αθροισμα βαθμολογιας των 8 πρωτων)
 3. Προσαρμογή βαθμολογίας λογω της μεγάλης παύσης σε βάθος διετίας και όχι έτους
 4. Μετα την παύση της απαγόρευσης διάστημα 1 μήνα τουλάχιστον για προετοιμασία αθλητών ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί .

Θέμα 2ο

 1. Ηλεκτρονικό sign in και πληρωμή για όλα τα τουρνουά (secure)

———————

Κώστας Χ. Γκαρτζονίκας , πατέρας αθλήτριας Κ12 της Δ΄ Ένωσης:

 1. Πανελλήνιο:

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές (σε συνεργασία-ενημέρωση με κάποιους έστω προπονητές αθλητριών/των που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση των αθλητριών/ων τους) πρέπει τεκμηριωμένα να ορίσουν σε πόσο διάστημα (εβδομάδες προπονήσεων) μπορούν οι αθλήτριες/ες που ήταν έγκλειστες/οι για 2,5 μήνες,  να επανέλθουν με ασφάλεια σε φυσική κατάσταση (π.χ. αποφυγή κινδύνων τραυματισμών σε τουρνουά με 64άρι ταμπλό, μονά, διπλά, μικτά,  μέσα στο καλοκαίρι) και δευτερευόντως σε τεχνική. Επισημαίνω επιπλέον, ότι ειδικά στο άθλημά μας, υπάρχουν  αρκετά γήπεδα αναψυχής σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. σε οικίες) οπότε και αθλήτριες/τες  που παρέμειναν (εν αντιθέσει με άλλους και προς Θεού, δεν είναι αμαρτία αυτό) σε ρυθμό προπονήσεων. Η υπερεντατική προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες  (ταυτόχρονα με άλλες ασχολίες των παιδιών μετά την άρση των μέτρων) και η διεξαγωγή του Πανελλήνιου στο αντίστοιχο διάστημα π.χ. Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου, θεωρώ -χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός- ότι είναι επικίνδυνη για μικρά παιδιά (τουλάχιστον όσον αφορά στις ηλικίες 12 και 14 ετών). Σε κάθε περίπτωση -κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες- θα πρέπει να εμπιστευτούμε τις  θέσεις των ειδικών (ομοσπονδιακών & προπονητών) αρκεί να υπάρχει, έστω και στοιχειωδώς  τεκμηρίωση.

 1. Σχολικό:

Η διεξαγωγή  του σχολικού πρωταθλήματος  (λόγω και της απασχόλησής  μου ως στέλεχος  στη διοίκηση της εκπ/σης και όσα μπορώ στη φάση αυτή να γνωρίζω ή να υποθέσω) θεωρώ ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο θέμα του δικού μας αθλήματος – ομοσπονδίας. Τα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων διοργανώνονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι τις ομοσπονδίες ενώ στους περισσότερους νομούς δεν έχει τελειώσει ούτε η 1η φάση.  Αποτελεί λοιπόν κεντρική απόφαση του Υπουργείου και της αρμόδιας Δ/νσης Φ.Α.  αν και πως θα ολοκληρωθούν τα σχολικά πρωταθλήματα και (υποθέτω) ότι θα αφορά όλα τα αθλήματα. Εύχομαι ειλικρινά να βρεθεί λύση (π.χ. ο τρόπος απασχόλησης των διοργανωτών εκπ/κών των ομαδικών αθλημάτων και μετά τη λήξη του διδακτικού έτους)  ώστε να μην αδικηθούν οι μαθήτριες/τές – αθλήτριες/τές, όπως προ δεκαετίας συνέβη με τη ματαίωση των πρωταθλημάτων.

 

9 Απριλίου 2020

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Β΄ΕΝΩΣΗΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

     Αγαπητοί κύριοι, το ακραίο αυτό παγκόσμιο  φαινόμενο που έπληξε  και την χώρα μας ,κατέστησε τον αθλητισμό ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα ,όπως και το άθλημα της αντισφαίρισης.

   Από όσο γνωρίζουμε η Ε.Φ.Ο.Α. και όλο το οικοδόμημα του τένις λειτούργησε βάσει των νόμων του κράτους.

   Τα σενάρια επανεκκίνησης τοποθετούνται γύρω στα μέσα Μαΐου στην χώρα μας ,ενώ οι διεθνείς διοργανώσεις ,στα μέσα Ιουλίου.

   Υπάρχουν δε πολλοί αστάθμητοι εξωτερικοί παράγοντες  ,γιατί η ασθένεια ‘έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις ευρωπαϊκές χώρες.

   Εάν τα σενάρια επανεκκίνησης ισχύσουν η Ε.Φ.Ο.Α. θα πρέπει να κινηθεί ,πάλι βάσει των νόμων του κράτους και με μία ομαδική προσπάθεια να ολοκληρώσει την σεζόν ,δίνοντας βάση στις κυριότερες εγχώριες διοργανώσεις, διεκδικώντας και τις εναπομείναντες διεθνείς διοργανώσεις που είχε αναλάβει .

Ένα πρωταρχικό κομμάτι στην ανασύνταξη του έμψυχου δυναμικού του αθλήματος είναι η ψυχολογική στήριξη των αθλητών στην ένταξη τους στις προπονήσεις καθώς και η διερεύνηση των οικονομικών δυσχερειών που έχει δημιουργήσει αυτή η αναπάντεχη  οικονομική κρίση.

Αυτό το κομμάτι θα πρέπει να το επωμιστεί το προπονητικό δυναμικό ,οι σύλλογοι οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αρκετό χρόνο να αναδιοργανωθούν και να δώσουν άμεσα το feedback στην Ε.Φ.Ο.Α.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για την αναδιοργάνωση των τμημάτων σε όλα τα επίπεδα καθώς και για την προετοιμασία των ενεργών αθλητών .

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ολοκλήρωση του σχολικού πρωταθλήματος αφού δοθεί κεντρική οδηγία από το υπουργείο παιδείας και άμεσα μετά το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων.

Όσον αφορά την διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος μία ημερομηνία που διαφαίνεται ως λογική είναι 15-19/7 ταυτόχρονα με την διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος .

 Η διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος θα δώσει το τελικό έναυσμα επανεκκίνησης της σεζόν.

Στο μεσοδιάστημα 15/6-15/7 οι ενώσεις μπορούν να διοργανώσουν τοπικά πρωταθλήματα για την προετοιμασία των αθλητών ,χωρίς να διαταράξουν και τις μαθησιακές υποχρεώσεις των αθλητών που θα είναι υπερφορτωμένες σε αυτό το διάστημα.

Μετά από αυτό το διάστημα δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν χρονικά διαστήματα για να προστεθούν ακυρωθείσες διοργανώσεις ,παρά μόνο τον μήνα Δεκέμβριο.

Εάν το υπόλοιπο πρόγραμμα διεξαχθεί στο ακέραιο ,νομίζουμε ότι ο προγραμματισμός θα λήξει με επιτυχία .

 ————————-

Πανάγος Μιχάλης:

 Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης (Θ΄ Ένωση)

1ο  Θέμα

Πιστεύω πως δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στον προγραμματισμό παρά μόνο στις ημερομηνίες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κάθε κατηγορίας και του σχολικού και ακολουθούμε το πρόγραμμα ως έχει .

Επειδή διατυπώθηκε η άποψη ότι στα διεθνή υπάρχει μικρή συμμετοχή ξένων αθλητών προφανώς λόγω ελλειπούς ενημέρωσης πρέπει να αναφέρω κάποια στοιχεία.

Στο διεθνές open E3 που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Ρόδο η ζήτηση από όλο και περισσότερα Club του εξωτερικού  μας έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση ενώ η αρχική ονομασία «3Nation» αντικαταστάθηκε καθώς τα έθνη που συμμετέχουν πλέον είναι πολλά περισσότερα από 3.

Ο θεσμός των διεθνών openΕ3 πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί καθώς χωρίς την βαθμοθηρία των Ε1 και Ε2 προσθέτει εμπειρίες και αφήνει τα παιδιά να χαίρονται το άθλημα .

Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος αθλητών που δεν μπορεί να ακολουθήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά είναι αθλητές της ομοσπονδίας μας που μέσω αυτών των διοργανώσεων παραμένουν στο άθλημα ( και μια μέρα παραπάνω στα γηπεδα τα κρατάει μακριά από κινδύνους) αγωνίζονται και απολαμβάνουν τα τουρνουά .

Πιστεύω λοιπόν πως μένουμε με τα τουρνουά που είχαν προγραμματιστεί από την αρχή .

Η βαθμολογία βγαίνει μόνο από όσα τουρνουά έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα και τα πανελλήνια μεταφέρονται όσο πιο αργά γίνεται .

Επίσης προτείνω σε όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το άθλημα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Θέμα 2ο

Η πλατφόρμα της ΕΦΟΑ είναι πραγματικά εντυπωσιακή και πολύ μπροστά από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ομοσπονδίας .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

—————————-

Πολύκαρπος Σπαθής:

Είναι μεγάλη ευκαιρία λόγω της συγκυρίας να ανταλλάξουμε απόψεις και γενικότερα να δούμε την όλη δραστηριότητα μας.

Πιστεύω προτεραιότητα όποτε επιτραπεί να είναι η διεξαγωγή Σχολικού πρωταθλήματος και Πανελλήνιο juniors & ανδρών γυναικών.

Εάν για λόγους χρονικούς δεν επιτραπεί η διεξαγωγή & των δύο Πανελληνίων άμεση προτεραιότητα είναι τα juniors.

Στα juniors πρέπει να βρεθεί η πόλη που λογικά πρέπει να είναι η Αθήνα (υπήρχε ο σχεδιασμός)

και να γίνονται ταυτόχρονα όλες οι κατηγορίες αφού προηγηθούν

Ε3 &Ε2 ή Ε1.

Από εκεί και πέρα ότι προλάβουμε από το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Για τα διεθνή ας πάρει την απόφαση η ΕΦΟΑ σε συνεργασία

με ITF& TE.

Όσο αφορά την δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών νομίζω η ομοσπονδία είναι σε καλό δρόμο

(γνωρίζω ότι το δουλεύει καιρό)

και φαντάζομαι τις όποιες τεχνικές δυσκολίες θα τις ξεπεράσει.

Ελπίζω από αυτήν την πρωτόγνωρη περιπέτεια να βγούμε ΣΟΦΌΤΕΡΟΙ και να σταματήσουμε την γκρίνια.

Με την ευχή να είμαστε ΥΓΙΕΊΣ

και να ανταμώσουμε γρήγορα στα γήπεδα

8 Απριλίου 2020

Δ΄ ΕΝΩΣΗ, Κοτσαρίνης Δημήτριος (ΕΣΑΒΔΕ):

Πρώτα ο Θεός να είμαστε όλοι καλά.

Όταν το Υπουργείο Αθλητισμού θα μας δώσει το δικαίωμα να μπούμε ξανά στα γήπεδα, πρώτο μέλημα της ομοσπονδίας είναι να γίνει το Σχολικό πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα juniors. Το Πανελληνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών μπορεί να δρομολογηθεί αργότερα.

Τα πρώτα δύο πρωταθλήματα θα πρέπει να δρομολογηθούν αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας και να γίνουν μέσα σε δύο εβδομάδες σε σωματεία τα οποία έχουν πολλά γήπεδα, όπου δεν θα ταλαιπωρηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί. Υπάρχουν εγκαταστάσεις που μπορούν να «αντέξουν» τα συγκεκριμένα τουρνουά ανά κατηγορία (δεν είναι απαραίτητο οι εγκαταστάσεις να είναι στην Αττική,υπάρχουν σωματεία με 10 γήπεδα, ίδιας επιφάνειας , στην περιφέρεια που μπορούν να «βάλλουν πλάτη» ).

Οι ενώσεις θα πρέπει να προκυρήξουν άμεσα Ε3 πρωταθλήματα για να επανέλθουν αγώνιστικά σε ένα καλό επίπεδο οι αθλητές. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πρέπει να συνεχίσει ως έχει ημερολογιακά μετά τη λήξη της καραντίνας με βαθμολογία για τους αθλητές από εκεί όπου και σταματήσαν οι αθλητικές διοργανώσεις.

Για τα διεθνή τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι Tennis Europe και ITF σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Α. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε σχέση με τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις για γονείς και αθλητές. Οι διευθυντες αγώνων –επιδιαιτητες-βοηθοί θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση πριν την οποιδήποτε απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων και της εθνικής επιτροπής διοίκησης.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος Δ Ένωσης

Κοτσαρίνης Δημήτριος

—————————-

Ανδρέας Καρατζάς:

1 .  Για  το  πρώτο  θέμα  πιστεύω  ότι  είναι  επιτακτική  ανάγκη  , με  κάθε  τρόπο , να  γίνουν  οι  σχολικοί  αγώνες  και  το  Πανελλήνιο , σε  συνεννόηση  με  το  ΥΠ Παιδείας , ώστε  οι  μαθητές  της  Γ  Λυκείου  κατ’ εξοχήν , αλλά  και  οι  μικρότεροι , να  μην  χάσουν  την  μοριοδότησή  τους .

Για  το  υπόλοιπο  καλεντάρι  θα  μπορούσαν  να  γίνονται  παράλληλα  Ε1  με  Ε3    ( τα Ε4  δεν  γνωρίζω  πόση  χρησιμότητα  έχουν ) , ή  Ε2  σε  περισσότερες  έδρες     ( 4 π.χ. ) , ώστε  να  αγωνίζονται  όσο  το  δυνατόν  περισσότεροι  αθλητές , με  μικρότερες  μετακινήσεις . Επίσης  η  ΕΦΟΑ  να  υποχρεώσει  Σωματεία – μέλη  της  στην  ανάληψη  τουρνουά , ώστε  να  υπάρχει  πάντα  ικανός  αριθμός  γηπέδων .  Άν  δεν  είναι  δυνατή  η  διεξαγωγή  αρκετών  τουρνουά , θα  πρότεινα  αγώνες  consolation ( με  μικρή  αύξηση  του  κόστους  συμμετοχής ) , ώστε  και  οι  πιο  αδύναμοι  αθλητές  να  έχουν  την  δυνατότητα  για  περισσότερους  αγώνες .

Μία  πάγια  θέση  μου  και  πρότασή  μου  είναι  επίσης  τα  προκριματικά  Σάββατο  και  το  Κ.Τ.  Κυριακή , ώστε  ο  μεγάλος  όγκος  αθλητών-γονέων-προπονητών  να  μην  χάνει  εργάσιμες  μέρες ( ιδίως  σε  εποχή  βαθειάς  κρίσης  η  εργασία  μας  θα  είναι  πολύτιμο  ζητούμενο ) .

Για  αποφυγή  τραυματισμών , καλό  θα  ήταν  οι  αγώνες  να  αρχίσουν  μετά  από  2-3 εβδομάδες  από  την  άρση  των  μέτρων .

Όλα  τα  παραπάνω  βέβαια  με  την  προϋπόθεση – ευχή  να  υπάρχει  ικανός  αριθμός  αθλητών  που  θα  μπορέσει  να  ακολουθήσει  το  αγωνιστικό  πρόγραμμα .

 1. Για το δεύτερο  θέμα  πιστεύω  ότι  το   e-efoa , με  τις  μικροδιορθώσεις  που  γίνονται  συνεχώς , δουλεύει  περισσότερο  από  καλά  και  εξυπηρετεί  όλους  τους  εμπλεκόμενους  άμεσα  και  υποδειγματικά .

Με  εκτίμηση

Ανδρέας  Καρατζάς

Συνιδιοκτήτης  KATERINI  TENNIS  CLUB , συνοδός  αθλητή .

——————–

Ευστράτιος Γρίβας: (πατέρας αθλήτριας Κ12 της ΣΤ Ένωσης)

Θέμα 1ο

Κατά τη γνώμη από τη στιγμή που θα επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων, θα πρέπει να δοθεί μία περίοδος 2-3 εβδομάδες πριν από το πρώτο τουρνουά, το οποίο πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι Ε3 και όχι open. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τον Ιούλιο με αγώνες επιπέδου Ε3 ώστε οι αθλητές να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Στη συνέχεια προτείνω τη διεξαγωγή Ε2 στις αρχές του Αυγούστου (που γίνονται 3 ταυτόχρονα για να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις) και τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Από τον Σεπτέμβριο και εφόσον όλο πηγαίνουν καλά στην Πατρίδας μας, προτείνω την συνέχιση του αγωνιστικού προγράμματος όπως ήταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Για το Πανελλήνιο προτείνω εφόσον είναι εφικτό να διεξαχθεί στα γήπεδα του ΟΑΚΑ (δεν γνωρίζω την κατάστασή τους ή άλλες δυσκολίες που υπάρχουν) που είναι πολλά σε αριθμό και μπορεί να διεξαχθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Θέμα 2ο

Η δυνατότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πληρωμών (πιστωτικές,  χρεωστικες κλπ) και ειδικά μέσα από τον ιστότοπο της ομοσπονδίας σίγουρα θα διευκολύνει πάρα πολύ. Χρειάζεται όμως και διασφάλιση των συναλλαγών αυτών, που σημαίνει και αυξημένη ασφάλεια στο site.

 Eυστράτιος Γρίβας:(πατέρας αθλήτριας Κ12 της ΣΤ Ένωσης)

————————————–

07 Απριλίου 2020

Κώστας Κουτσάφτης:

Αγαπητοί φίλοι του ΔΣ της ΕΦΟΑ,

Χαιρετίζω την προσπάθεια σας και καταθέτω κι εγώ τις σκέψεις μου:

 1. Όποτε και να γίνει η άρση των μέτρων, πιστεύω ότι η πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι βεβαίως η διοργάνωση του Πανελληνίου Juniors, Ανδρών-Γυναικών και το Σχολικό πρωτάθλημα. Είναι τα πρωταθλήματα που δίνουν μόρια και άλλα βοηθήματα.
 2. Επειδή πριν την οργάνωση των πιο πάνω, οι αθλητές θα χρειαστεί να μπουν σιγά-σιγά στην αγωνιστική δραστηριότητα, θα χρειαστεί να προηγηθούν τουλάχιστον δύο Ε3, με δεδομένο ότι αυτά δεν έχουν την ανάγκη για μετακινήσεις.
 3. Θα είχε ενδιαφέρον σε αυτή την περίοδο προσαρμογής οι Ενώσεις να οργανώσουν αβαθμολόγητα τουρνουά, τύπου Round Robin, όπου όλοι οι αθλητές θα δώσουν 3 αγώνες, χωρίς να ενδιαφέρει ο τελικός νικητής.
 4. Για τα Διεθνή, ότι πει η Tennis Europe, αλλά την ίδια βδομάδα να γίνονται Ε3 σε κάθε Ένωση που το επιθυμεί.
 5. Οι κληρώσεις των ταμπλό να γίνονται την προηγουμένη και το πρόγραμμα να ανακοινώνεται εγκαίρως, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός της ώρας του sign-in. Όποιος μπαίνει στην κλήρωση οφείλει να πληρώσει το sign-in του, άσχετα αν παρουσιαστεί ή όχι.
 6. Σχετικά με την Βαθμολογία: Σταματήσαμε την 11η βδομάδα. Αν πχ. οι αγώνες ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, που είναι η 28η βδομάδα θα έχουμε 17 βδομάδες παγώματος, άρα θα πρέπει να αλλάξουμε το «βαθμολογία κυλιόμενη 52 βδομάδων» σε «κυλιόμενη 52+17=69 βδομάδων» μέχρι να φτάσουμε στην 11 βδομάδα του 2021. Τότε οι 69 θα μειώνονται σταδιακά σε 68, 67, 66 … μέχρι να γίνουν πάλι 52. Βεβαίως, θα εφαρμόσουμε ότι υποδείξει η ITF και η Tennis Europe, αφού αυτό που γράφω είναι προσωπική εκτίμηση.

Προβλέπω ότι το νέο ξεκίνημα θα είναι μια συγκινητική στιγμή, που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Προτείνω τουλάχιστον στο Πανελλήνιο μας να γίνει Έπαρση Σημαίας, τηρώντας όλα τα τυπικά της διαδικασίας.

Φιλικά και με εκτίμηση, KK

————————

Ε΄ ΕΝΩΣΗ Σέγκης Παναγιώτης:

Θέμα 1ο

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας με την εξάπλωση του COVID-19 που κατά την προσωπική μου εκτίμηση τα απαγορευτικά μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον έως τέλη Μαΐου, πιστεύω ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ θα πρέπει να συνεχιστεί με τις ημερομηνίες που ήδη υπάρχουν στο πρόγραμμα. Τυχόν παρεκκλίσεις πιστεύω πως θα δημιουργήσουν προβλήματα. Για το πανελλήνιο junior’s δεν μπορώ να εκφέρω άποψη όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις και την φετινή σχολική χρονιά.

 

Θέμα 2ο

Αυτή την στιγμή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση της ΕΦΟΑ έχει λύσει πάρα πολλά προβλήματα του παρελθόντος. Οι αθλητές, αθλήτριες, σωματεία, γονείς κλπ. έχουν μπει πλέον σε μια σειρά. Πιστεύω ότι το σύστημα πρέπει να εμπλουτισθεί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών (web banking, Πιστωτικές, Χρεωστικές κάρτες κλπ), έτσι ώστε να λυθούν και τα προβλήματα με τις ανανεώσεις-εκδόσεις των δελτίων. Όσον αφορά τα sign in των πρωταθλημάτων θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποιες επιλογές. Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για την εφαρμογή του οι οποίες δεν μπορούν να αναφερθούν αυτή την στιγμή.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΣΕΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε’ ΈΝΩΣΗΣ

———————————–

Δημήτρης Γεροστάθης:

Καλησπέρα σας και εύχομαι όλη η τεννιστική οικογένεια να είναι υγιής , ασφαλής και ορεξάτη πάλι να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος που σε όλους μας έχει λείψει.

Συγχαίρω την πολύ καλή πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ να δώσει βήμα και στους γονείς να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον καλύτερο και πιο δίκαιο επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό παραθέτω παρακάτω κάποιες σκέψεις και εισηγήσεις μου με γνωμόνα να βοηθήσω σε αυτό το σκοπό.

Στη διάθεσή σας,

Δημήτρης Γεροστάθης

ΘΕΜΑ 1ο

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 12-14-16: Προυπόθεση για τη διενέργειά του είναι ικανό πρότερο διάστημα σωστής προετοιμασίας/επανένταξης  των παιδιών (π.χ. 1.5 μήνας) και διενέργειας τουλάχιστον 1 Ε1 ή Ε2 προηγουμένως. Επίσης το διάστημα που θα διενεργηθεί θα πρέπει να σχολεία να είναι κλειστά.

TE/ ITF Αγώνες: Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες μέχρι τις 13 Ιουλίου δεν θα διενεργηθούν με απόφαση της αρμόδιας ομοσπονδίας. Οπότε οι προγραμματισμένοι αγώνες από την ημερομηνία επανέναρξης αγωνιστικού προγράμματος και μέχρι αυτή την ημερομηνία, μπορούν να αντικατασταθούν με διενέργεια Ε1 και Ε2 που χάθηκαν το διάστημα της «καραντίνας».

Masters: Καθώς το συγκεκριμένο τουρνουά αφορά αποκλειστικά τους top 8 ranked στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο αργά σε περίπτωση που χαθούν τουρνουά κατηγορίας Ε1 η/και Ε2 ενώ η διεξαγωγή του μπορεί να συνδιοργανωθεί την ίδια ημερομηνία με άλλο τουρνουά, όπως και έχει συμβεί στο παρελθόν.

Διεθνή Ε3 Τουρνουά: Η μέχρι στιγμής συμμετοχή ξένων αθλητών αλλά και Ελλήνων στα τουρνουα αυτά είναι πολύ μικρή, γίνονται στην περιφέρεια και η βαθμολογία που δίνουν είναι ενός Ε3. Θα μπορούσαν να μειωθούν/ ακυρωθούν ή να γίνουν μόνο τα υπόλοιπα προγραμματισμένα τουρνουά μετά την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Βαθμολογία: Οι βαθμολογίες των τουρνουά 2019 που θα έληγαν μέσα στο διάστημα της «καραντίνας», θα πρέπει να διατηρηθούν έως την νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους το 2020.

Έναρξη προπονήσεων: Δευτέρα 4 Μαίου 2020

1ος Αγώνας επιπέδου Ε1/Ε2: 15 Ιουνίου

Προτεινόμενο Πρόγραμμα (αλλαγές μόνο):

Ε2 2ο: 15-21 Ιουνίου (στη θέση ΤΕ U12)

E1 3ο: 22-28 Ιουνίου (στη θέση TE U12)

Ε2 3ο :12 Ιουλίου (στη θέση ITF U18)

Πανελλήνιο (12-14-16): 16-26 Ιουλίου

Ε2 4ο: 31 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

—–Διακοπές: 4-24 Αυγούστου ——-

Ε1 6ο : 6-9 Νοεμβρίου (στη θέση των Masters)

Masters (12-14-16-18): 12-16 Νοεμβρίου

ΘΕΜΑ 2ο

Το θέμα της δυνατότητας πληρωμής ηλεκτρονικά μέσω κάρτας είναι κάτι που το έχω προτείνει εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί έστω εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης συγκοιρίας για όλους. Είναι σημαντικό ώς μέσο πληρωμής να χρησιμοποιείται ο όρος Χρεωστική κάρτα που όλοι έχουμε στη κατοχή μας και χρησιμοποιούμε καθημερινά, αντί Πιστωτικής που μέρος έχει και λίγοι χρησιμοποιούν σήμερα.

Από εκεί και πέρα, αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα πλατφόρμα e-efoa.gr που όλοι έχουμε εξοικιωθεί καλά ενώ καλύπτει θεωρώ σε πολύ ικανό βαθμό τις αναγκές όλων. Ιδανικά εκτός από web, θα μπορούσε να υλοποιηθεί και σε app μορφή για πιο εύχρηστη πλοήγηση μέσω κινητού.

Τέλος, η ενσωμάτωση αριθμού κινητού στο λογαριασμό e-efoa.gr του αθλητή σιγουρα θα διευκόλυνε την άμεση επικοινωνία αθλητή-ΕΦΟΑ είτε με τη λογική alerts πχ «επιβεβαίωση πληρωμής» είτε άλλων ειδοποιήσεων στο που η ΕΦΟΑ επιθυμεί στο μέλλον να αποστείλει.

 ——————————–

Παπανικολάου Κωνσταντίνος:

1ο ΘΕΜΑ

 

Πρέπει να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα όλα τα πρωταθλήματα, εθνικά και διεθνή σύμφωνα με το μέγεθος και την χρηστικότητα του καθ’ ενός.

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με το υπουργείο παιδείας, για το πότε θα διεξαχθεί το σχολικό πρωτάθλημα και μετά θα συνεχίσουμε για όλα τα άλλα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι, από την στιγμή που θα αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα, θα χρειασθούν και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας οι αθλητές/τριες, πέφτουμε επάνω στις εξετάσεις γυμνασίων και λυκείων, ο χρόνος έφυγε και μείναμε μονάχοι που λέει και το άσμα.

Μετά το σχολικό θα πρέπει να γίνουν τα Πανελλήνια Α/Γ και juniors επειγόντως, φτάνεις στον Αύγουστο και άντε να κρατήσεις τον γονιό μετά από τόση κλεισούρα και δίχως αρνί το Πάσχα για να παίξει ο Κωστάκης τένις, βρε ουστ από δω θα σου πει χωρίς να έχει άδικο και είσαι ακόμα στην αρχή.

Δύσκολο το έργο μας, θα πρέπει να συναντηθούν η επιτροπή πρωταθλημάτων και η εφορία αγωνιστικού για να μελετήσουν και να αποφασίσουν που θα πέσει κλάδεμα, άμα κοιτάξεις τι έχει μείνει πίσω σε πιάνει απόγνωση.

Θα σου πει τώρα ο άλλος, ρε φίλε εδώ αναβλήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες και εσείς μου λέτε για το τένις που δεν θα παίξει ο Κωστάκης; τι να πεις και σε αυτόν ότι έχει άδικο; για αυτό λέω δύσκολο το έργο μας.

 

2ο ΘΈΜΑ

 

Να περιλαμβάνει την προπληρωμή του παραβόλου μαζί με την δήλωση συμμετοχής σε όλα τα τουρνουά ανεξαιρέτως.

Αύξηση της ετήσιας συνδρομής των σωματείων, από 60.00 σε 100.00 e και όποιο σωματείο οφείλει συνδρομές τριών ετών να διαγράφεται.

Έχουμε πρόβλημα με σωστές εγκαταστάσεις, δεν έχουμε εγκαταστάσεις να κάνουμε καλά τουρνουά ή θα είναι λίγα τα γήπεδα ή δεν θα έχουν καλό φωτισμό ή δεν θα είναι καλό το δάπεδο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίνιες και να τα βάζουν με την Ε.Φ.Ο.Α που αναθέτει σε τέτοιες εγκαταστάσεις αγώνες. Αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά, διότι η ποιότητα των γηπέδων, δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική ποιότητα των αθλητών.

Είναι ευκαιρία να επιτεθούμε για να διεκδικήσουμε το Ο.Α.Κ.Α, τουλάχιστον για τα Πανελλήνια- Διασυλλογικά- Σχολικό και όταν έχουμε έδρα davis cup- fed cup τώρα που και ο Μητσοτάκης έχει γλυκαθεί με τις επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας.

Θα έλεγα να φέρουμε το θέμα και στον τύπο, αν χρειαστεί, εάν το πετύχουμε αυτό θα βουλώσουμε πολλά στόματα.

Καλό θα ήταν τα email που θα έρχονται, να κοινοποιηθούν σε όλους που μετέχουν στην αλληλογραφία, έτσι θα βοηθήσουν περισσότερο, κάποιος θα συμφωνήσει κάπου ή θα διαφωνήσει ή θα προσθέσει κάτι.

Αυτά τα ολίγα προς στιγμή

Με πολύ αγάπη

Παπανικολάου Κωνσταντίνος


06/04/2020

Α΄ ΕΝΩΣΗ:

ΘΕΜΑ 1ο

Το υπόλοιπο  πρόγραμμα  της   αγωνιστικής  περιόδου  κατά  την γνώμη  μου πρέπει να  πραγματοποιηθεί  ως  έχει  στο  προγραμματισμό  της  Ε.Φ.Ο.Α  από  τις  ημερομηνίες  που θα επιτραπεί και  μετά  , γιατί  όλες  οι  Ενώσεις  έχουν κάνει  το  πρόγραμμά  τους και τυχόν αλλαγή  θα δημιουργήσει  περισσότερα  προβλήματα. (νέο πρόγραμμα  αγώνων , νέες  άδειες διεξαγωγής αγώνων , προστριβές σωματείων  για τις  έδρες  διεξαγωγής κ.λ.π).

ΘΕΜΑ 2ο                                           

Πιστεύω  πως  Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της  e-efoa  είναι αρκετά  εξυπηρετικές  και  έχουν  συμβάλει στην ομαλή  διεξαγωγή και πληροφόρηση των αγώνων που  διεξάγονται. Τυχόν  λάθη  και  προβλήματα λύνονται  όλα  με την καλή  διάθεση  που πρέπει να δείχνουμε όλοι,( Ενώσεις – Σωματεία – Αθλητές ). Μία  αναδρομή  διεξαγωγής αγώνων στο κοντινό  παρελθόν  ( πριν  το 2008) , θα μας αποδείξει  την  βελτίωση  της  πληροφόρησης ημερομηνιών – δηλώσεων στους αγώνες  – βαθμολογίας αθλητών κ.λ.π..

Με  Αθλητικούς  Χαιρετισμούς

&  ευχές για  γρήγορη  επανέναρξη  των  αγώνων

Βαχαρίδης  Κυριάκος

Πρόεδρος  Α΄ Ένωσης

————————–

Πάρης Παντελίδης:

Ως γονέας δύο αγοριών που αγωνίζονται στην κατηγορία Α16 με έδρα την Αθήνα,

σε ότι αφορά στο πρώτο ζήτημα θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανένα τουρνουά τύπου Ε1 και Ε2 από τη στιγμή που αυτά απαιτούν τη μετακίνηση γονέων ,συνοδών και αθλητών.

Αντί αυτών ,θα μπορούσαν να διοργανωθούν μόνο Ε3 -όχι open- με μειωμένη βαθμολογία

προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες  βαθμολογικές στρεβλώσεις και κάποια στιγμή

να βελτιωθεί το βαθμολογικό σύστημα ,ώστε να μην πριμοδοτεί  τους πονηρούς.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ,θα ήταν σωστό να διεξαχθεί Οκτώβρη ,με δεδομένο ότι όλα

θα έχουν πάει κατ’ευχή και θα έχουν πραγματοποιηθεί κάποια τουρνουά και φυσικά ,

προπονήσεις.

Δεν θα είχε κανένα νόημα να έχουμε Πανελλήνιο με απροπόνητα παιδιά.

Προπονήσεις δε, με πολύ μεγάλη μέριμνα για τις σωστές συνθήκες από τους συλλόγους και την

ίδια την ομοσπονδία καθώς και τουρνουά με παρουσία ενός μόνο συνοδού ανά αθλητή κ.τ.λ.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο ζήτημα

νομίζω ευχή όλων είναι να δούμε να γίνεται το sign -in ηλεκτρονικά ,οι κληρώσεις και το

πρόγραμμα χωρίς τη φυσική παρουσία όλων των παρευρισκόμενων.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένη  την υπάρχουσα

συγκυρία  βασικό ζήτημα είναι ,όχι να μη χαθεί η χρονιά των juniors αγοριών και κοριτσιών αλλά να

μην υπάρξει ούτε μία απώλεια- και για κανένα λόγο -από αυτή τη μεγάλη οικογένεια -δεξαμενή

που στηρίζει το άθλημα στην πατρίδα μας.

Όχι βιασύνη και προχειρότητα αλλά  ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία  σε όλους όσους εργαστούν  πάνω σε αυτό το δύσκολο έργο.

Ευχαριστώ.

 ———————-

Βιολάτος Γεώργιος:

Σκέψεις και προτάσεις για το Θέμα 1ο

Ονομάζομαι Βιολάτος Γιώργος και έχω δύο παιδιά-αθλητές στον ΑΟΑ Χαϊδαρίου Α14 και Α16.

Με δεδομένο ότι όταν με το καλό ξαναρχίσουν οι προπονήσεις τα παιδιά δεν θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση (έλλειψη προπονήσεων, φυσικής κατάστασης) θα πρέπει να τους δώσουμε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ανακτήσουν ένα ικανό ποσοστό της πρωτύτερής τους κατάστασης. Τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το πρώτο τουρνουά που πιθανά θα είναι ένα Ε3.

Πιστεύω ότι όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το ιδανικό θα ήταν να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου έως την έναρξη της σχολικής περιόδου. Μέσα σε ένα 20ήμερο να έχουν τελειώσει όλες οι κατηγορίες. Ας υπάρχει και ταυτόχρονη διεξαγωγή των διαφορετικών κατηγοριών, αν χρειαστεί και σε διαφορετικές έδρες (στην Αθήνα επειδή η πλειονότητα των αθλητών είναι από Αθήνα).

Από εκεί και πέρα προτείνω για τα Ε1,Ε2,Ε3 που έχουν χαθεί όλο αυτό το διάστημα, η βαθμολογία των αθλητών για αυτά και μόνο τα πρωταθλήματα να διατηρηθεί για ακόμα 52 εβδομάδες από την ημερομηνία που έπρεπε να διεξαχθούν.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούσε να ακολουθηθεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα με κάποιες προσθήκες Ε2 ή Ε1 όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το σχολικό πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Πολλοί αθλητές περιμένουν την διεξαγωγή του ώστε σε περίπτωση επιτυχίας να μοριοδοτηθούν.

Με εκτίμηση,

Βιολάτος Γιώργος

———————-

Καλογερόπουλος Νικόλαος:

 1. Ηλεκτρονικές πληρωμές

Ήδη αυτά που έχετε αναφέρει στην σελίδα σας καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πάντα να δηλώνεται  το κινητό και το email αυτού που πληρώνει η του  αθλητή, ώστε άμεσα να ενημερώνεται αυτός που έχει πληρώσει η ο αθλητής είτε με sms είτε με email,  ότι έχετε λάβει τα χρήματα του για την εξόφληση του …….. και τον λόγο που κατέθεσε τα χρήματα του.

Εδώ για ακόμη καλύτερη ενημέρωση, οπωσδήποτε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα να ενημερώνεται στο email που έχει δηλώσει κατά την πληρωμή , την κλήρωση καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Κάθε Ανακοίνωση να στέλνετε και σε όλα τα email καθώς και κάθε μέρα το πρόγραμμα της επόμενης μέρας να στέλνεται στους ενδιαφερόμενους .

(Αυτούς που συνεχίζουν να παίζουν).

Έτσι ο επιδιαιτητής άμεσα θα ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους

Με εκτίμηση

Νικόλαος Καλογερόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Open Ανδρών ΠΑΥΛΕΙΑ 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. η προκήρυξη για το Open Ανδρών Παύλεια 2024 Για να δείτε την …