Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024

Το Τένις με τον Σπύρο Ζαννιά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Παραδόθηκε χθες 31/10/2017 η Ολυμπιακή Φλόγα στην διοργανώτρια πόλη Pyeong Chang, της Νοτίου Κορέας, η οποία θα διοργανώσει τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2018.

Η αφή της  Ολυμπιακής Φλόγας έγινε την περασμένη Τρίτη 24/10/2017 στην Αρχαία Ολυμπία και η Ολυμπιακή Φλόγα διένυσε 2.100 χιλιόμετρα σε ολόκληρη την Επικράτεια, πέρασε από 40 πόλεις και την μετέφεραν 500 λαμπαδηδρόμοι. Η παράδοση έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε μια λαμπρή τελετή, με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. H χορογράφος κα Άρτεμις Ιγνατίου εξέπληξε τους  πάντες με τις μοναδικές τελετές στην Αρχαία Ολυμπία και στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μαζί με την Πρωθιέρεια κα Κατερίνα Λέχου, τις Ιέρειες και τους Κούρους γοήτευσαν ολόκληρη την Ολυμπιακή Οικογένεια.

Η Ελληνική Οικογένεια του Τένις εκπροσωπήθηκε με τον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. και Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας κ. Σπύρο Ζαννιά, ο οποίος μετέφερε το Ιερό Σύμβολο του Ολυμπισμού  μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για 250 μέτρα. Στον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα ο κ. Παντελής Σαπουνάκης, μεγάλος χορηγός της Ε.Φ.Ο.Α. τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν ο Καστοριανός Πρωταθλητής των Καταβάσεων Ιωάννης Πρώιος.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις εύχομαι καλή επιτυχία στην πόλη Pyeong Chang και είμαι βέβαιος ότι οι ΧΧΙΙΙ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε καλά και δυνατά χέρια. Ακόμη εύχομαι η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας και οι Αθλητές μας  να έχουν τις καλύτερες διακρίσεις».

  

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α

1/11/2017

Διαβάστε Επίσης

Ζωντανά σε Live Streaming

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά σε Live Streaming την …