Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024

Τόμας Χάμερλ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία είναι από τις πιο δραστήριες»

Μετά τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ITF) Ντέιβιντ Χάγκερτι, στο Tatoi Club όπου διεξάγονται οι αγώνες των δύο ομίλων του Group III του Davis Cup, βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τόμας Χάμερλ. Και όπως ο κ. Χάγκερτι, έτσι και ο κ. Χάμερλ εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά, τόσο για την αρτιότητα της διοργάνωσης, όσο και για το έργο της ελληνικής Ομοσπονδίας και την ανάπτυξη που έχει φέρει στο ελληνικό τένις.

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι εκπληκτική η διοργάνωση. Ουδέποτε σε αυτή την κατηγορία έγιναν τέτοιοι αγώνες του Davis Cup, όπως αυτοί εδώ. Η διοργάνωση δεν είναι επιπέδου Group III, αλλά επιπέδου World Group.

Η Ελληνική Ομοσπονδία είναι από τις πιο δραστήριες Ομοσπονδίες, όπως και ο πρόεδρός της ο κ. Ζαννιάς. Η ανάπτυξη του ελληνικού τένις τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη και συνεχίζεται. Παράλληλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν φέρει μια έκρηξη, που έχει αντίκτυπο και στα μικρότερα παιδιά. Το έργο που γίνεται στην Ελλάδα θα φανεί και τα επόμενα χρόνια».

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς είπε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια και για την Ομοσπονδία και για μένα προσωπικά. Και να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αφού υπάρχει η διάθεση και από την Διεθνή Ομοσπονδία και από την Ευρωπαϊκή και από την ΑΤΡ, αλλά είναι τέτοια και η βούληση της Πολιτείας, όπως είπε χτες ο κ. υπουργός, να διοργανωθεί στην Ελλάδα ένα ΑΤΡ πρωτάθλημα. Το μομέντουμ είναι πάρα πολύ καλό.

Ήδη μας έχει προταθεί να διοργανώσουμε του χρόνου και το τουρνουά του Group II στο Davis Cup, αλλά είναι τον Μάρτιο και ο καιρός μας φοβίζει. Θα δούμε τι λύση μπορεί να βρεθεί».

Το Γραφείο Τύπου της ΕΦΟΑ

Διαβάστε Επίσης

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Αντισφαίρισης σχολικού έτους 2023-2024: Τελικές Λίστες Συμμετοχών

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α οι τελικές λίστες του σχολικού πρωταθλήματος 2024 Για να δείτε τις …