Σάββατο , 9 Δεκέμβριος 2023

Beach Racket: Δελτίο Τύπου Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Βαθμολογίες 2018

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2α Σεπτεμβρίου 2018, στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του YAVA fitness Center στη ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ η Α’ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ (Α’ Ε.Σ.Α.Ξ.), διοργάνωσε  με απόλυτη επιτυχία την 4η αγωνιστική του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος  BeachRacket  2018.

Συμμετείχαν πολλοί αθλητές και αθλήτριες από όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την Ε.Φ.Ο.Α.

Προσπάθησαν να προσφέρουν όσο καλύτερο θέαμα μπορούσαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και έδειξαν μεγάλη θέληση να αγωνιστούν μπροστά σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν το  Σαββατοκύριακο στο YAVA fitness Center.

 Οι  εγκαταστάσεις διέθεταν δύο εξαιρετικά γήπεδα beach volley (κύριο και προπονητικό) με χαλαζιακή άμμο και κερκίδα που μετατράπηκαν από τον διοργανωτή στα μέτρα του beach racket.

 Διεξήχθησαν 29 παιχνίδια σε 3 κατηγορίες.

Δυάδες ανδρών    14.

Τετράδες ανδρών   8.

Μικτές δυάδες         7.

Στις Δυάδες Ανδρών το Σάββατο 1/9  οι Αθλητές  Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ και  Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ του Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με 424,70 βαθμούς κατέκτησαν την 1η θέση της Γενικής κατάταξης της 4ης αγωνιστικής και την  1η  θέση της ειδικής βαθμολογίας συλλόγων του πρωταθλήματος 2018. Την 2η  θέση της  Γενικής κατέκτησαν οι αθλητές Α. ΜΠΟΤΣΗΣ και Γ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ με 399,89 βαθμούς του Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ . Την 3η θέση  της Γενικής και την 2η θέση της Ειδικής βαθμολογίας κατέκτησαν οι αθλητές Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ με 341,98 από τον Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ και τέλος την 4η θέση της Γενικής και την 3η θέση της Ειδικής βαθμολογίας οι αθλητές Ν. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ και Μ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ  με 312,10 βαθμούς από το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Στις Μικτές Δυάδες οι αθλητές Μ. ΜΑΛΤΕΖΗΣ και Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ του συλλόγου Pasarellas CLUB με την 4η συνεχόμενη νίκη τους, πήραν την 1η θέση της Γενικής και της Ειδικής του Πρωταθλήματος με 362,47 βαθμούς, την 2η Θέση της Γενικής κατάταξης κατέκτησαν οι αθλητές Ι. ΚΟΥΣΙΣΗΣ και Α. ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ από τον ίδιο σύλλογο με 408,63 βαθμούς. Την 3η θέση της Γενικής κατάταξης οι αθλητές Φ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και Χ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με 336,59 βαθμούς από τον σύλλογο  του Π.Σ.Α.Ξ.. Τέλος την 5η θέση της Γενικής και την 2η θέση της Ειδικής οι αθλητές Α. ΜΠΟΤΣΗΣ και η Ε. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ με 205,32 βαθμούς από τον Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ.,

Στην συνέχεια, την Κυριακή 2/9 στην κατηγορία Τετράδες Ανδρών η πρώτη ομάδα του συλλόγου Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ασταμάτητοι στην μοναχική πορεία τους, έβαλαν  στο φινάλε το κερασάκι στη τούρτας  και πάλι σταθεροί και με ένα θεαματικό παιχνίδι που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους φίλους της αγωνιστικής Ξυλορακέτας  κατέκτησαν την 1η θέση  της Γενικής και της Ειδικής κατάταξης με τους αθλητές Φ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ, Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, Φ. ΚΑΡΑΒΙΑ και Ι. ΜΥΛΩΝΑ του Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ, φθάνοντας τους 1.145,90 βαθμούς. Την 2η θέση της Γενικής κατάταξης και της Ειδικής κατέκτησαν και πάλι όπως και στην 3η αγωνιστική με έναν εξαιρετικό αγώνα οι αθλητές Β. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ, Δ. ΔΡΙΤΣΑΣ και Μ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ, με 719,87 βαθμούς από το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ. Την 3η θέση της Γενικής κατάταξης από τον σύλλογο PASARELLAS CLUB, κατέκτησαν οι αθλητές Ι. ΚΟΥΣΙΣΗΣ, Ν.ΤΖΑΒΑΡΑΣ, Ν. ΗΣΑΙΟΓΛΟΥ και Σ.ΜΙΧΑΗΛ με 650,46 βαθμούς. Την 4η θέση της Γενικής και την 3η θέση της Ειδικής κατάταξης κατέκτησαν οι αθλητές Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ, Κ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ με 596,90 βαθμούς από τον σύλλογο του Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΣΗΜ: Η Γενική κατάταξη αφορά μόνον τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ η Ειδική κατάταξη αφορά την θέση του συλλόγου στη βαθμολογία του  πρωτάθληματος.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων της 4ης  και τελευταίας αγωνιστικής  του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος BeachRacket 2018, η τελική βαθμολογία των συλλόγων  διαμορφώθηκε ως εξής:

ΜΙΚΤΕΣ ΔΥΑΔΕΣ:         1. PASARELLAS CLUB                48 βαθμοί.

 1. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ                         36 βαθμοί.
 2. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ                       7 βαθμοί.

                                            

ΔΥΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:        1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ                  48 βαθμοί.

 1. Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ          32 βαθμοί.
 2. Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ                       30 βαθμοί.
 3.       PASARELLAS CLUB                22 βαθμοί.
 4.      Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ                        12 βαθμοί.          

 

 ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:       1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ                48 βαθμοί.

 1.          Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ         34 βαθμοί.
 2.   Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ                    30 βαθμοί.
 3.      Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ                20 βαθμοί.                

                                                                                   

Την διεύθυνση των αγώνων, είχε το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος των  Δημοσίων Σχέσεων της Α’ ΕΣΑΞ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ, ο οποίος με την εμπειρία του επέβαλε ώστε να γίνουν υποδειγματικοί και αξιοπρεπείς αγώνες τηρώντας αξιόπιστα όλους τους κανονισμούς. Ο Επιδιαιτητής των αγώνων  Θ. ΜΠΕΡΤΣΟΣ και οι επιδιαιτητές   ΜΑΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, έφεραν σε πέρας τους αγώνες εκτελώντας άψογα τους κανονισμούς.

Ο χειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πόντων   MOBICSEYES κ. Γ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, που είχε στην ευθύνη του την τεχνική υποστήριξη των αγώνων, την ολοκλήρωσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τέλος ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ο Ταμίας του Δ.Σ. της Α’ ΕΣΑΞ ήταν και πάλι παρών, κάλυψε όπως πάντα  εθελοντικά τον τομέα της μουσικής και του ήχου των αγώνων με την αξιοθαύμαστη εμπειρία του, που επίσης είχε και την ευθύνη της τροποποίησης των γηπέδων. Ετσι με την 4η αγωνιστική, ολοκλήρώθηκε με απόλυτη ικανοποίηση ένα ακόμα πρωτάθλημα της ξυλορακέτας το 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και πρώτη φορά ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΑ. Τους ανωτέρω συντελεστές διεξαγωγής των αγώνων τους ευχαρίστησαν άπαντες μηδενός εξαιρουμένου.

Την ευθύνη της ιατρικής κάλυψης των διήμερων αγώνων την είχε η ACTIONMED-ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αφού κάλυψε τους αγώνες με εθελοντή ιατρό.

Την ευθύνη της διοργάνωσης την είχε η Α’ Ε.Σ.Α.Ξ.

Μετά την λήξη των αγώνων, που ήταν και οι τελευταίοι του 7ου πρωταθλήματος, ακολούθησαν οι απονομές των πλακετών και των επάθλων στους νικητές.

Τιμήθηκαν με ειδική πλακέτα για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό οι εξής παρακάτω:

 • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδης
 • Ο Γ.Γ.Α κ. Ι . Συναδινός
 • Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σ. Ζαννιάς
 • Η 4η Διεύθυνση 4βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Νότιος Τομέας)
 • Ο ταμίας της Ε.Φ.Ο.Α. και Έφορος της Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας κ. Κ. Γιακουμής. 

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.  και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

ΕΣΑΞ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ BEACH RACKET 2018

Διαβάστε Επίσης

Προκηρύξεις Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών Α΄& Β΄Εθνικής (Βορράς-Νότος) κατηγορίας 2023- Τελική Φάση

Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α. οι προκηρύξεις για την Τελική Φάση του Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών …