Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Δράσεις Ε.Φ.Ο.Α: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – BEACTIVE – SQUARE TENNIS

Είναι όμορφο τα παιδικά όνειρα να γίνονται στόχοι που πραγματοποιούνται.

Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στα  πλαίσια της «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – BEACTIVE» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  το πρόγραμμα δράσης « TENNIS SQUARE» στη πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, η οποία γέμισε με μικρά γήπεδα τένις, ρακέτες, μπαλάκια και αυριανούς αθλητές και αθλήτριες, πρωταθλητές του τένις.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α ) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α), το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης, την Α/θμια Εκπαίδευση Α΄Αθήνας, τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 4ο & 6ο με τις τάξεις τους Α΄- Β΄- Γ΄& Δ΄, και τα τοπικά Σωματεία Α.Ο.Α.Ηλιούπολης & Γ.Σ.Ηλιούπολης, υλοποίησαν και  έφεραν σε πέρας μια σημαντική διοργάνωση  με τη συμμετοχή 580 περίπου μαθητών και μαθητριών.

Οι μικροί λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα πρόσωπά τους από τη χαρά της συμμετοχής, απήλαυσαν τις δράσεις μίνι τένις και τα συναγωνιστικά παιχνίδια που είχε επιμεληθεί η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια και υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης Κα Μπισμπίκη Σωτηρία.

Οι συζητήσεις ,οι σχολιασμοί και οι δηλώσεις των εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολείων οι οποίοι παράλληλα  παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήταν οι καλύτερες.Κολακευτικές, τόσο για την παιδαγωγική προσέγγιση των μαθητών και μαθητριών, όσο και την επίτευξη των στόχων της γνωριμίας με τις βασικές αρχές του τένις, της ενεργοποίησης των μικρών μαθητών,της κοινωνικοποίησης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τον ιατρό των αγώνων, τα νεράκια και τα διπλώματα συμμετοχής επιμελήθηκε η Κα Ψήμμα Ελένη Διευθύντρια του Αθλητικού Οργανισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Αλέξανδρος Κοντονίκας, ο κ. Κων/νος Στάπας Υπεύθυνος Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Ιορδάνης Σγούρος, τα ΣΕΦΑΑ Αθηνών (Ειδικότητα Αντισφαίρισης) με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Νικόλαο Γρίβα, αρκετοί γονείς και περαστικοί  θεατές, καθώς και προπονητές των δύο τοπικών Σωματείων τένις, η βοήθεια των οποίων ήταν αμέριστη και σημαντική, όπως: κ. Ανδρέας Φραγκούλης, κ. Σοφία Σαρρή, κ. Δανάη Αναστασοπούλου, κ. Θοδωρής Καβάλας.

Οι χαρούμενες φωνές των μικρών μαθητών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ακούγοντας τα γνωστά πλέον σε όλο το κόσμο λόγω των επιτυχιών τους, ονόματα των δύο μεγάλων πρωταθλητών μας, Στέφανου Τσιτσιπά  & Μαρία Σάκκαρη, καθώς και η μουσική επένδυση σε όλες τις φάσεις του προγράμματος έδωσαν ένα παραπάνω κίνητρο ενεργής συμμετοχής και ενασχόλησης με το όμορφο Ολυμπιακό άθλημα της Αντισφαίρισης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α  κ. Σπύρος Ζαννιάς συνεχάρη όλους και όλες για την άψογη και επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης BEACTIVE – SQUARE TENNIS.

   

Διαβάστε Επίσης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

ΤΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ Superior με διπλό κρεβάτι: 120€ Μονόκλινο: 93€ …