Παρασκευή , 1 Μάρτιος 2024

Ε.Φ.Ο.Α.: Δράσεις ανάπτυξης του τένις στα σχολεία

Ε.Φ.Ο.Α.: Δράσεις ανάπτυξης του τένις
από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Στάθη Ματσαρίδη

Μετά την συνάντηση του ομοσπονδιακού προπονητή Στάθη Ματσαρίδη με τους προπονητές των ακαδημιών όλων των σωματείων και των μελών της Β΄ Ένωσης και αφού παραλείφθηκαν οι αιτήσεις των σχολείων που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Α., δρομολογήθηκε το σχέδιο δράσης με πρώτα τα σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς.

2016-Δράσεις_ΕΦΟΑ2

Έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα στο όποιο θα καταγράφονται οι καθημερινές επισκέψεις στα σχολεία και το οποίο θα ενημερώνεται κάθε μήνα.

Οι τρόποι διδασκαλίας θα ποικίλλουν ανάλογα με την σχολική μονάδα και την παρέμβαση των καθηγητών φυσικής αγωγής.

2016-Δράσεις_ΕΦΟΑ4

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
1) Πρώτο μάθημα γνωριμίας ανά τμήμα για την 1η 2α 3η και 4η τάξη, εξειδικευμένο ανάλογα με τις ικανότητες των μαθητών που περιέχει 4 παιχνίδια με μπάλα και ρακέτα.

2) Σε σχολεία όπου υπάρχει αθλητικό υλικό, δίνεται έντυπο με τέσσερα ωριαία προγράμματα ανά τάξη ώστε να εκτελείται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

2016-Δράσεις_ΕΦΟΑ6

3) Από τους όμορους συλλόγους των σχολικών μονάδων μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, να διεξαχθεί ημερίδα εντός της σχολικής μονάδας παρουσία των προπονητών των συλλόγων.

4) Ημερίδες αντισφαίρισης σε μεγάλα αθλητικά κέντρα τα οποία θα επισκέπτονται τα δημοτικά σχολεία της περιοχής σε ημέρες περιπάτου, με την παρουσία των προπονητών των συλλόγων.

5) Βιντεοσκόπηση 4άρων ωριαίων μαθημάτων ανά τάξη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό για τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση των μαθητών και των γυμναστών είναι ενθουσιώδης.

2016-Δράσεις_ΕΦΟΑ

Διαβάστε Επίσης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 Ηράκλειο

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και η Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διοργανώνουν Σεμινάριο …