Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Ζ΄ Ένωση – Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

17/3/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης καθηγητών φυσικής αγωγής στο τένις που διοργάνωσε η Ζ Ένωση σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους της ΕΦΟΑ κο Μούρτζιο Χρήστο , και κο Παπαδημητρίου Δημήτρη , τους συμβούλους Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης κο Κατσακόλη Σάκη ,κα Ζαμπετάκη Λήδα, κο Νηστικάκη Γιάννη και τους κατά τόπους ομίλους και δημοτικές αρχές.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 275 καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στους 4 Νομούς της Κρήτης.

Η πορεία του προγράμματος είχε ως εξής:

Πρώτη μέρα Δευτέρα 9/3/15 στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας με συμμετοχή 30 καθηγητών φυσικής αγωγής του νομού.
Δεύτερη μέρα Τρίτη 10/3/15 στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή Δυο Αοράκια , με συμμετοχή 120 καθηγητών φυσικής αγωγής.

Τρίτη μέρα Τετάρτη 11/3/15 στο νομό Ρεθύμνου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης με συμμετοχή 30 καθηγητών φυσικής αγωγής.

Τέταρτη και τελευταία μέρα Τετάρτη 11/3/15 στο Νομό Χανίων και στο εθνικό στάδιο της πόλης με συμμετοχή 95 καθηγητών φυσικής αγωγής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τόσο το θεωρητικό κομμάτι όσο και το πρακτικό. Το θεωρητικό κομμάτι έγινε με εποπτικά μέσα διδασκαλίας και προβολές διαφανειών σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και το πρακτικό κομμάτι στα κλειστά γυμναστήρια , με υλικό το οποίο έφερναν οι διάφοροι κατά τόπους όμιλοι. Κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης συμμετείχαν όλοι οι καθηγητές παίζοντας τένις μεταξύ τους. Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς καθηγητών για την ένταξη και διδασκαλία του τένις στα σχολικά προγράμματα. Σε ότι αφορά την έλλειψη κατάλληλου Υλικού στα σχολεία , οι κατά τόπους όμιλοι δεσμεύονται να χορηγούν το απαιτούμενο υλικό μετ’ επιστροφής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , κατόπιν συνεννοήσεων των αρμοδίων.

Τέλος το Δ.Σ της Ένωσης μας ευχαριστεί όλους του συντελεστές οι οποίοι συνέβαλλαν στη επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος αυτού καθώς και τους εκπαιδευόμενους καθηγητές για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους και να επισημάνει την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προσώπων για την επίτευξη του σκοπού αυτού , με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των παιδιών μας !!!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Σπυριδάκης      Παντελής Σταυρουλάκης

 

Διαβάστε Επίσης

Προκήρυξη Open Ανδρών ΠΑΥΛΕΙΑ 2024

Ανακοινώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α. η προκήρυξη για το Open Ανδρών Παύλεια 2024 Για να δείτε την …